Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Suciu (BNR), despre curs: Rămâne o situație care beneficiază de toată atenția Băncii Naționale

suciu

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României (BNR), a declarat, marți, că instituția este în continuare atentă la evoluția cursului de schimb, în ciuda temperării din ultimele două zile.

„Tensiunea s-a mai temperat (în ceea ce privește cursul de schimb – n.red.), dar, în continuare, rămâne o situație care merită toată atenția și beneficiază de toată atenția Băncii Naționale. Asta nu pentru că spune cineva sau altcineva să facem acest lucru, ci pentru că aceasta este treaba noastră. Din păcate, nu avem suficiente clarificări – nici legate de buget, nici legate de Ordonanța 114, ca să mai risipim din tensiunea aceasta. Ulterior (după ce vor veni clarificările – n.red.), depinde ce clarificări vin”, a spus Dan Suciu, într-o emisiune la Realitatea TV.

Cursul de schimb al monedei naționale a scăzut marți la 4,7601, cu 0,06% față de luni, când s-a oprit din perioada de creștere din ultimele trei săptămâni, după ce a atins, vineri, un maxim istoric de 4,7648 lei/euro.

Leul a traversat o perioadă de depreciere, pusă de analiști pe seama deficitului comercial, a apariției OUG nr. 114/2018 privind mai multe măsuri fiscal-bugetare, care include taxa pe activele băncilor și alte majorări de taxe pentru telecom și energie. Situația tensionată din economie a redus din încrederea investitorilor pe termen lung și a atras investitorii oportuniști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.