Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Tăpălagă este cel care i-a spus lui Kovesi că a câștigat: care a fost prima ei reacție

Jurnalistul Dan Tăpălagă s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi în aeroportul din Bruxelles, amândoi revenind în România, după audierile din Parlamentul European. Tăpălagă este cel care i-a dat vestea lui Kovesi, prima ei reacție fiind a unui om care a scăpat de o mare povară de pe umeri.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea scapă hățurile gărzii pretoriene: se naște un nou front de duri în interiorul PSD

”Am întâlnit-o întâmplător în aeroportul din Bruxelles, în timp ce se îndrepta singură, însoțită doar de aghiotant, spre poarta de îmbarcare. Avionul are întârziere o oră, așa că este foarte posibil, îi spun, să aflăm rezultatul votului din comisia LIBE, prevăzut pentru ora 11, chiar înainte de decolare. Dacă are ghinion și se lungește votul, mai stă cu sufletul la gură încă aproape trei ore, cât durează zborul până la București.

Kovesi pare relaxata, destul de optimista după votul din comisia CONT, unde a luat doar un vot în fata lui Bohnert. Știe bine că francezii se vor bate mai departe pentru omul lor și că PSD va continua sa facă lobby până în ultima secunda împotriva ei.

Pe măsură ce se apropie ora 11 devine tot mai agitată, își consulta mai des telefonul. Discutăm mai ales scenariul pesimist. Ce face dacă nu câștigă? Unde va continua activitatea de procuror? Ce șanse are, totuși, după succesul de marți seară?

Cu câteva minute înainte să se închidă poarta de îmbarcare, primesc pe grupul de whatsapp din redacție mesajul 26, 22, 1. În prima faza nu mi-e clar ce s-a întâmplat. Două secunde mai târziu apare și clasamentul. Ați câștigat, îi comunic sec.

Își verifică telefonul de mai multe ori, nu își găsește cuvintele. E adevărat? Se renumăra voturile acum, dar se pare că ați câștigat. Puțin mai târziu primim alte confirmări. Gata, e oficial. Zâmbește larg, figura i se destinde și îmi întinde puțin încurcată mâna.”, scrie Dan Tăpălagă, într-un editorial pentru G4Media.

Ulterior aflării rezultatului, Kovesi s-a urcat urcat în avion și a plecat spre România.

”Nu e nici un alt român în jurul ei care să o felicite pentru reușită. Mulți însă au ajutat-o și au susținut-o din toate puterile, unii la vedere, alții discret și eficient, în Parlamentul European.

Nu prea știe cum să reacționeze, ce să spună. De la terminal se aud apeluri insistente pentru îmbarcarea către București.

Emoțiile au copleșit-o. Pornește singură către poarta de îmbarcare, așa cum a venit la audieri. Singură.

Intră printre ultimii pe pasarelă. Câteva minute mai târziu, cursa Tarom decolează la 12.10, cu o ora și jumătate întârziere.”, mai scrie jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.