Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Vîlceanu semnează înfrângerea lui Florin Cîțu/ OPINIE

Radu Pop
Digi24
Vîlceanu Cîțu

Ministrul Finanțelor din României nu știe cât cu exactitate care este cuantumul salariului minim, într-o țară în care peste 1.5 milioane de români se chinuie să trăiască de la o zi la alta cu această sumă. Gafa de ieri a lui Dan Vîlceanu a făcut înconjurul României. Un personaj nou al funcțiilor înalte, Vîlceanu a reușit să se remarce imediat printr-un moment mult mai penibil decât cele deja consacrate ale Vioricăi Dăncilă.

Atunci când Marcel Ciolacu susținea rânjind că politica de cadre a Partidului Social Democrat este una foarte riguroasă, iar domnul Vîlceanu nu a reușit să depășească funcția de președinte la Tineretul Social Democrat am râs. Ce am văzut ieri însă mă determină să susțin afirmația domnului Ciolacu.

Dan Vîlceanu și-a transferat toate pilele din Gorj la Palatul Victoria, prin diverse funcții în cadrul Secretariatului General al Guvernului, și-a pus chiar Secretar General al Guvernului sau, după cum susținea presa, și-a numit noua iubită, tinerica Mara Mareș, în funcția de Consilier de Stat al Prim-ministrului.

Pentru tot efortul depus Dan Vîlceanu merită o funcție de cel mai înalt rang în Guvern. Și ce se putea să primească mai bine dacă nu perla coroanei, ministerul Finanțelor. Doar că, ce să vezi, Dan Vîlceanu nu prea știe finanțe și pe lângă faptul că nu știe finanțe continuă în aceeași notă arogantă cu care ne-a obișnuit bunul său prieten Florin Cîțu.

Insistențele lui Cîțu pentru această numire au fost foarte mari în pofida reacției cetățenilor, a partenerilor de coaliție și chiar a președintelui PNL, Ludovic Orban. Această numire îi va costa scump pe liberali în termeni de intenție de vot, iar cei care sunt la firul ierbii știu foarte bine acest lucru.

Cum vor putea contrabalansa acest moment liberalii atunci când vor ieși în stradă să îi convingă pe oameni să le voteze programul politic și partidul? Pentru că oamenii vor spune: „de ce l-ați numit pe ăla la finanțe dacă știați că nu e bun de nimic?” Iar un membru de partid simplu, care muncește de îi ies peri albi, știe cel mai bine cât de mult afectează o prostie spusă la televizor bunul mers al lucrurilor în teritoriu.

Prostia lui Vîlceanu îi afectează pe toți primarii din teritoriu. Oamenii își sancționează aleșii locali foarte mult prin prisma a ceea ce văd la televizor.

Stângăciile lui Vîlceanu cu siguranță nu se vor opri aici. Urmează o perioadă extrem de grea pentru ministerul finanțelor, o perioadă în care va trebui finalizată și apoi explicată rectificarea bugetară. Nu prea văd cum domnul „nu știu cât e salariul minim” sau „inflația este creată de BNR” va avea capacitatea să înțeleagă și mai apoi să explice întregului popor acest proces complex.

Rușinea oamenilor de la baza partidului va fi una foarte mare pentru că fiecare dintre acești membri ai PNL vor fi trași de mânecă de către rude, prieteni sau apropiați și vor fi întrebați de ce îl țin liberalii pe Vîlceanu în această funcție înaltă? Care va fi singura metodă prin care ei se vor putea apăra? Prin votul din 25 septembrie. Delegații PNL vor vota împotriva lui Cîțu și ca să scape de tragedia numită Dan Vîlceanu.

Florin Cîțu prin această numire își bate un cui adânc în talpă. Acesta se va uita neputincios cum cel mai bun prieten al său din PNL îi va semna înfrângerea pentru șefia partidului prin prostia și aroganța de care a dat și va da dovadă în continuare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.