Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, după 10 cărţi scrise în puşcărie: 'Nu mă voi opri aici!'

voiculescu

Subiectul "lucrărilor ştiinţifice" scrise de deţinuţi pentru a-şi diminua pedeapsa a făcut valuri în ultima perioadă. Inclusiv publicaţii internaţionale de prestigiu au tratat problema în materiale ample. Poate cel mai des menţionat caz este cel al lui Dan Voiculescu. Fondatorul trustului Intact a scris până acum, în 17 luni de detenţie, nu mai puţin de 10 cărţi. În cele din urmă, Voiculescu s-a decis să aducă lămuriri despre prodigioasa sa activitate de autor de lucrări ştiinţifice.

Vezi şi: 'Scriitorii' din puşcăriile româneşti, vedete în The Guradian. Dan Voiculescu, în fruntea listei

"Observ ca opinia publica e preocupată, la început de an, de două mari subiecte: câți copii are Borcea și câte cărți a scris Voiculescu. Mi se reproșează că sunt prolific, că am scris zece cărți. Cu toată modestia, nu mă voi opri aici. Aș fi înțeles să stârnesc asemenea reacții dacă scriam despre turboreactoare. Se întâmplă însă ca toate aceste cărți să trateze subiecte care se subscriu disciplinei economiei, pe care, de altfel, am avut plăcerea să o predau la ASE timp de 15 ani", scrie Dan Voiculescu pe blog.

Vezi şi: LISTA integrală a profesorilor care au dat recomandări pentru scriitorii din pușcării

Voiculescu ţine să aducă şi alte clarificări "pentru opinia publică":

"Da, am timp. Evident, nu dispuneam de același timp înainte, drept pentru care îi enervez pe unii cu aceste volume, motiv de a-și exersa cunoștințele de matematică elementară, făcând calcule cu privire la presupuse date de eliberare.

Da, atâta vreme cât există o lege în vigoare, nu cred că fac nimic ilegal.

Da, scriu. Scrisul nu mi-e străin. Am mai scris vreo 20 de cărți înainte, pe subiecte de macroeconomie.

Da, ASE-ul a considerat de cuviință să aibă un curs propus de mine, pe care l-am susținut timp de 15 ani. ASE este, de altfel, ultima instituție care figurează pe cartea mea de muncă – amatorii de senzații tari o pot găsi aici ."

"Vă mulțumesc pentru preocuparea pe care o arătați pentru lucrările mele, precum și pentru promovarea nesperata pe care o faceți atât acestora, căt și mie personal. Vă asigur că vă voi ține la curent cu următoarele apariții, chiar aici, pe blog. Stay tuned! P.S. Cine dorește să cumpere cărțile mele, le găsește pe elefant.ro", mai scrie Dan Voiculescu.

Vezi şi: Nicolae Manolescu, ATAC la 'scriitorii' din puşcării şi profesorii lor. Dan Voiculescu, vizat

În 8 august 2014, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.