Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Manolescu, ATAC la 'scriitorii' din puşcării şi profesorii lor. Dan Voiculescu, vizat

nicolae manolescu

Peste 400 de "lucrări ştiinţifice" au fost publicate de deţinuţi în ultimii trei ani, pentru a beneficia de reduceri ale pedepselor. Fenomentul a intrat şi în atenţia presei internaţionale, iar zilele trecute a apărut şi lista profesorilor universitari care au girat aşa-zisele lucrări ştiinţifice. Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, criticul literar Nicolae Manolescu, fost ambasador al României la UNESCO, vorbeşte în termeni duri despre "scriitorii" din puşcării şi spune că profesorii care i-au sprijinit trebuie scoşi în învăţământ.

"Las la o parte faptul că nu-i cred, pe cei mai mulţi dintre ei, în stare să scrie ceva. Am văzut câteva rânduri scrise de Mihai Stoica şi erau pline de greşeli gramaticale. E caraghios să ne închipuim că acest om poate scrie patru cărţi. Dar s-a ajuns ca Ioan Niculae să scrie o carte de 120 de pagini la 22 de ore. Este absurd. Trebuie declanşată o anchetă, nu se poate fizic aşa ceva. (...) E caraghios, domnule! Nu ştiu cine a avut ideea asta, să facă legea de aşa natură... Dar trebuie făcută o anchetă", a declarat Nicolae Manolescu într-un interviu pentru ProSport.

Vezi şi: LISTA integrală a profesorilor care au dat recomandări pentru scriitorii din pușcării

Manolescu spune că nu există riscul ca "scriitorii" deţinuţi să devină membri ai USR şi îi atacă pe unii dintre aceşti. Principalul vizat este Dan Voiculescu. "Oamenii ăştia scriu, dar de unde îşi iau informaţiile? Hai, să spunem că în cazul lui Mihai Stoica nu e nevoie să se documenteze pentru a povesti cum i-a tras un pumn acelui suporter, în tribună la Steaua. O fi el pasionat şi informat Copos, dar cum şi-a procurat cărţile şi toată documentaţia ca să scrie acele tratate de istorie sau de turism? E valabil şi pentru cărţile de management şi economie ale lui Dan Voiculescu. Probabil că el a povestit cum a manageriat banii lui Ceauşescu. Şi nu e glumă! Eu cunosc de la sursă chestia asta. Voiculescu era omul de încredere al lui Marin Ceauşescu (n.r. – fratele lui Nicolae Ceauşescu, aflat la Viena, unde conducea reprezentanţa economică a României, a murit în condiţii misterioase pe 28 decembrie 1989). Ca să-l aud, după revoluţie, spunându-i lui Petre Mihai Băcanu: «Domnule Băcanu, dumneavoastră sunteţi ziarist, eu sunt om de afaceri. Pe vremea comunismului nu te lăsau să-ţi faci firmă în ţară, aşa că eu am luat avionul şi mi-am făcut firmă în Cipru». Incredibil", mai spune preşedintele USR, potrivit sursei citate.

"Eu i-aş scoate din cercetare şi din învăţământ pe profesorii care au girat aceste lucrări. Pentru că unii dintre ei le dau pe bani", concluzionează Manolescu, referindu-se la profesorii care au coordonat cărţi plagiare sau de o calitate îndoielnică.

Vezi şi: 'Scriitorii' din puşcăriile româneşti, vedete în The Guradian. Dan Voiculescu, în fruntea listei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.