Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, după ce Ramona Ioana Bruynseels a fost desemnată candidat al PPU la alegerile prezidenţiale: 'Nu e basm. E timpul lor'

Dan Voiculescu

Doctrina umanistă a evoluat în ultimele trei decenii de la o idee la o modalitate foarte concretă de implicare civică și politică, spune Dan Voiculescu. El e de părere, într-o postare pe blogul său, după ce Ramona Ioana Bruynseels a fost desemnată candidat al PPU la alegerile prezidenţiale.

Voiculescu vorbește acum despre maturitatea la care a ajuns doctrina umanistă și despre faptul că s-a transformat în răspunsul la așteptările unei întregi generații care nu mai acceptă vechile idei și obiceiuri politice.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

”30 de ani, un interval considerabil în viața unui om, reprezintă doar o clipă în evoluția sinuoasă a unei doctrine politice dinspre tratatele teoreticienilor spre realitatea practică.

La începutul anilor 90 ai secolului trecut, când publicam prima lucrare dedicată Umanismului pragmatic, stiam că drumul de la idee la impact social real, avea să fie foarte lung. Considerăm că această doctrină va fi, mai curând, o moștenire pentru nepoții mei și colegii lor de generatie. Însă, între timp, ritmul evoluției generale s-a accelerat semnificativ și a făcut ca Umanismul, acest Făt Frumos doctrinar, să crească în 30 de ani, cât alte doctrine în 300. Nu e basm.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

Astăzi, 8 iunie 2019, la Congresul Umaniștilor, sute de tineri vorbeau “limba umanistă”. Gândeau în logica umanistă. Rosteau esența principiilor umaniste: omul – cu atributele sale esențiale, libertate, creativitate, demnitate, onoare și curaj – este valoarea socială supremă. Umanismul nu mai este, în 2019, doar o idee generoasă, ci și o modalitate foarte concretă de implicare civică și politică.

Chiar dacă rămâne încă foarte tânără, cred că doctrina umanistă a depășit faza căutărilor teoretice. Este independentă, dinamică și poate fi răspunsul la așteptările unei întregi generații care nu mai acceptă vechile idei și obiceiuri politice și își dorește să-i fie recunoscute creativitatea, libertatea, demnitatea și forța de a schimba lumea – exact valorile promovate de umanismul pragmatic.

Citește și: Surse Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Cine e omul susținut de Viorica Dăncilă

Chiar dacă astăzi nu am putut ajunge la Congres, privesc cu încredere spre tinerii umaniști. E timpul lor.”, e mesajul lui Voiculescu.

Ramona Ioana Bruynseels a fost desemnată candidat al PPU la alegerile prezidenţiale, ea fiind votată în unanimitate pentru această candidatură de cei peste 700 de delegaţi prezenţi la congres.

Ciește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.