Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu le dă liberalilor marele PONT: În ce CONDIȚII trebuie să crească salariul minim

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Patronul trustului Intact, Dan Voiculescu, le dă liberalilor marele pont! Discuțiile privind creșterea salariului minim au inflamat scena politică. Mulți economiști au atenționat că patronii de afaceri mici și mijlocii riscă să aibă grave probleme financiare. Voiculescu spune că soluția salvatoare ar fi ca aceste creșteri salariale să fie însoțite de reduceri de taxe.

"Intenția Guvernului de a crește nivelul salariului minim brut pe țară de la 2080 la 2262 de lei ar asigura, pe de o parte, o necesară suplimentare a veniturilor unor categorii vulnerabile de angajați și, pe de altă parte, ar putea avea efecte pozitive asupra consumului și producției.

Citește și: Mesajul SURPRIZĂ transmis de Dan Voiculescu după ce Realitatea TV a rămas fără LICENȚĂ

În egală măsură, această creștere a salariului minim brut va pune presiune pe angajatori, în special pe cei mici și medii, ale căror afaceri pot fi grav destabilizate de un nou efort financiar. Iar dacă 5-10% dintre IMM-uri își închid porțile, vor avea de suferit atât angajații cât și bugetul de stat.

În aceste condiții, analizând obiectiv interesele legitime ale tuturor părților implicate și ale economiei românești în ansamblu, ar fi necesar ca măsura creșterii salariul minim brut să fie echilibrată de o reducere proporțională a taxelor și impozitelor aplicate pe salarii. Concret, logica economică și responsabilitatea socială impun ca această creștere preconizată de 8.7% a salariului minim brut să fie însoțită de reducerea cu 8.7% a impozitării muncii.

În caz contrar, efectele negative ale unei presiuni suplimentare pe angajatori se vor transmite direct și asupra angajaților. Astfel, o decizie teoretic utilă se va transforma într-o măsură nocivă pentru economia românească și pentru categoriile sociale vulnerabile", scrie Dan Voiculescu pe blogul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.