Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, mesaj pentru Cioloș: Măsura care trebuie evitată

voiculescu

Dan Voiculescu îi dă sfaturi economice lui Dacian Cioloș, după ce Guvernul a anunțat că extinde programul-cadru de titluri de stat MTN. Potrivit fondatorului trustului Intact împrumuturile pe termen scurt au efecte negative.

„În februarie 2011, Guvernul Boc lansa prima emisiune din programul de împrumut Medium Term Notes (MTN). Încă de la începutul crizei economice (din 2009-2010), am avertizat constant asupra caracterului nociv al împrumuturilor statului pe termen scurt. Rostogolirea rapidă a datoriilor determină cresșteri permanente ale dobânzilor, incapacitatea de a desfășura proiecte structurale și instabilitatea politicii financiar-bancare. În aprilie 2016, Guvernul a anunțat că va extinde programul-cadru de titluri de stat ‘Medium Term Notes’ (MTN) de la 18 miliarde la 20 de miliarde de euro, pentru acoperirea necesarului brut de finanţare prin emisiuni de titluri de stat pe pieţele internaţionale de capital pentru perioada 2016 – 2017”, scrie Dan Voiculescu pe blog.

Potrivit lui Voiculescu, rezultatul măsurilor luate în 2011 a fost unul dezastruos. Astfel, acesta sugerează Guvernului să nu repete greșelile guvernelor Boc și Ungureanu și să renunțe la MTN în favoarea unui program responsabil de împrumuturi pe termen lung.

„Împrumuturile pe termen lung sunt cele care pot relaxa deficitul necesar și asigură menținerea acestuia în limite sustenabile, precum și refinanțarea datoriei publice guvermentale. Pentru a evita un dezastru economic și social ca cel de care am avut parte, repet ceea ce susțin de ani buni: avem nevoie urgent de o politică guvernamentală care să vizeze reducerea datoriei publice, un Plan Național de Investiții Strategice și de măsuri concrete de susținere a clasei de mijloc”, mai scrie Voiculescu.

Vezi și: SURPRIZĂ neplăcută pentru Dacian Cioloș la Cotroceni: Ce l-a anunțat Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.