Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu nu se lasă: Continuă războiul cu Băsescu şi din spatele gratiilor

dan voiculescu

Dan Voiculescu nu se lasă. Continuă războiul cu fostul preşedinte, Traian Băsescu şi din spatele gratiilor. Într-un text publicat pe propriul blog, mogulul Antenelor vorbeşte despre pensii şi despre Parlament, dar nu-l uită nici pe duşmanul său numărul unu.

"În urmă cu mai puțin de o lună atrăgeam atenția asupra deficitului la fondul de pensii estimat în prezent la circa 20 de miliarde de lei. În 10-15 ani sistemul public de pensii va intra în colaps datorită unei proaste gestiuni a fondului după 1990 și a sporului demografic negativ. Însă acest deficit nu include suma de aproximativ 1 milion de euro necesară lunar acoperirii pensiilor speciale ale celor 3.400 de parlamentari – cât a avut România din 1990 până în prezent (calcul făcut pentru un singur mandat pentru fiecare parlamentar). Iar indemnizațiile variază între 1.500 lei si 5.500 lei. Apare firesc întrebarea: de unde se vor lua aceste fonduri?

Citeşte şi: 'Prioritatea zero' a vicepremierul Vasile Dîncu

Indiferent de sursă (din bugetul asigurărilor sociale sau din bugetul Camerei Deputaţilor şi al Senatului, adică tot din bugetul de stat) măsura este o ofensă adusă părinților nostri, cei care au contribuit o viață întreagă pentru o pensie cinstită. O ofensă adusă de un sistem nedrept care nu gaseste 700.000 lei pentru finanţarea singurului cămin pentru bătrâni nevoiaşi din judeţul Botoşani. Din lipsa de fonduri, 54 de bătrâni, cu venituri foarte mici, fără casă şi fără rude apropiate riscă să ajungă în stradă în plină iarnă. (stirea aici)

În exercițiul mandatului de senator, am încercat să blochez de fiecare dată măsurile injuste care afectau pensionarii, victima predilectă a dictatorului Băsescu. În 2011, spuneam ca sunt bani pentru pensii, numai că fie sunt folosiți iresponsabil, fie sunt lăsați să se scurgă în economia subterană, finanțând interese oculte. Dar și că banii pensionarilor sunt în economia neagră și că, la momentul potrivit, vor fi folosiți pentru a finanța campanii electorale – iar cei 4 ani scurși de atunci și dosarele de la DNA au demonstrat că aveam dreptate", spune Voiculescu.

Citeşte şi: Caz revoltător: prime pentru insolvenţă! Ministrul Economiei trimite corpul de control

Acesta nu se opreşte aici. Oferă inclusiv soluţii. "Numai solidarizarea opiniei publice, a sindicatelor, pensionarilor și a executivului poate salva onoarea celor care au votat aceste pensii si poate corecta suita de erori și abuzuri din trecut care compromit o reformă necesară.

PS: Celor care acum se gândesc la mine ca la unul dintre beneficiarii acestei indemnizații speciale, le reamintesc că în ambele mandate de senator mi-am donat indemnizația de parlamentar pentru copiii care fac performanță", se apără, în final mogulul.

Citeşte şi: Centru medical 'Medici fără Frontiere', lovit de o rachetă. Mai mulţi morţi şi răniţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.