Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu trage un nou semnal de alarmă: Urmează o perioadă critică pentru economie

Dan Voiculescu

Perspectivele economice nu doar ale României, ci și la nivel internațional, sunt destul de sumbre, arată Dan Voiculescu într-o postare pe blog. Este nevoie de măsuri drastice și curajoase pentru a putea depăși aceste momente critice, consideră el.

Vezi și: Ana Birchall o NIMICEȘTE pe Viorica Dăncilă, după atacurile la Ciolacu: Ea nu nimerește două vorbe din zece în engleză, nu mai zic de franceză..

Tendințele actuale arată că în următoarele șase luni vor continua să crească inflația și șomajul, condițiile de creditare vor deveni mai aspre, iar produsele din import se vor scumpi și puterea de cumpărare a românilor va scădea.

Plecând de la aceste premise, Dan Voiculescu propune o serie de măsuri ”ferme, profunde și curajoase”, pentru a contracara toate aceste efecte negative ale crizei.

Printre acestea se regăsesc finanțarea unor proiecte mari din fonduri europene, precum investiții masive în infrastructura terestră, maritimă și fluvială. Apoi, propune Dan Voiculescu, reducerea taxării muncii până la cel mult 40% din salariul net și anularea tuturor cheltuielilor de protocol și reprezentare a companiilor cu finanțare de la bugetul de stat.

O altă măsură propusă este înființarea unui Fond Național de Solidaritate, care să fie finanțat cu 1% din profitul companiilor cu cifre de afaceri mai mari de 1 milion de euro.

Nu în ultimul rând, una dintre cele mai radicale măsuri, este înghețarea prețurilor TUTUROR bunurilor și serviciilor, până la sfârșitul anului în curs, pentru a proteja categoriile vulnerabile și a încuraja un consum moderat, dar constant. Pentru a contrabalansa aceste măsuri, agenșii economici ar trebui să beneficieze de anumite stimulente.

Toate propunerile formulate de Dan Voiculescu se regăsesc AICI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.