Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dana Gîrbovan, dezvăluiri grave: Procurorilor li s-a transmis să nu se înscrie la concursul pentru SIIJ

timpolis.ro
dana girbovan

Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, afirmă că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a fost ţinta unei campanii de manipulare fără precedent, inducându-se în opinia publică ideea unui control politic, când de fapt SIIJ este singura unitate de parchet aflată doar sub controlul CSM, garantul constituţional al independenţei justiţiei.

Într-un interviu la B1 TV, Dana Gârbovan a dezvăluit că procurorilor li s-a transmis, de la vârful Ministerului Public, să nu se înscrie la concursurile pentru funcţiile de execuţie în cadrul SIIJ, tocmai pentru ca Secţia să nu funcţioneze şi să poată fi criticată.

"Li s-a transmis procurorilor să nu se înscrie la concursul pentru SIIJ. Am informaţii din interior. A fost un val asumat de la vârful Parchetului General. S-a rostogolit ideea falsă că e un atac la independenţa procurorilor. În aceste condiţii, un procuror de carieră, cu 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, nu îşi riscă cariera. Şi acest lucru (lipsa procurorilor de la SIIJ, n.r.) este folosit ca argument pentru desfiinţare. Ideea e să laşi secţia să funcţioneze la capacitate maximă şi să facă rapoarte de activitate în fiecare an. După 2-3 ani, dacă constanţi că nu merge, poţi să vorbeşti despre desfiinţare", a declarat judecătoarea Dana Gîrbovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.