Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă, de Ziua Imnului: Atitudinea românească în fața istoriei trebuie încurajată și cultivată

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Imnului Național, afirmând că dragostea generației viitoare pentru simbolurile naționale ale României trebuie întărită.Premierul a adăugat că dimensiunea fundamentală a atitudinii românești în fața istoriei trebuie încurajată și cultivată.

„Astăzi (luni-n.r) este ziua dedicată Imnului Național al României, expresie a conștiinței naționale care se afirma în zilele revoluției pașoptiste, căreia România de astăzi îi datorează un pas major pe drumul spre independență, unitate și garantare a libertăților cetățenești. În cele mai înălțătoare momente ale devenirii națiunii române, de la Războiul de Independență până la Revoluția din 1989, -Deșteaptă-te române- a fost intonat spontan și a răsunat din mii de piepturi, întărind coeziunea poporului român în aspirațiile sale legate de identitate și libertate”, transmite Viorica Dăncilă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Premierul a adăugat că dragostea generațiilor viitoare pentru simbolurile naționale ale României trebuie întărită.

„Astăzi, intonarea Imnului Național al României în cadrul ceremoniilor și evenimentelor oficiale arată tuturor că națiunea română este una puternică, liberă și demnă. Îi salut și îi felicit, cu acest prilej, pe toți cei care cinstesc Ziua Imnului Național al României. Respectul pentru trecutul eroic este o dimensiune fundamentală a atitudinii românești în fața istoriei, care trebuie încurajată și cultivată, astfel încât conștiința națională să rămână vie în sufletul tuturor celor care simt și trăiesc românește. Să întărim dragostea generațiilor viitoare pentru simblourile naționale ale României! La mulţi ani!”, mai transmite Dăncilă.

Ziua Imnului național al României e sărbătorită pe 29 iulie, din 1998. De-a lungul timpului nu mai puțin de 6 piese au îndeplinit oficial acest rol simbolic, una dintre ele reprezentând statul pentru mai bine de șase decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.