Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă: Dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, o prioritate de prim rang

Dancila guvern Victoria

Dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova constituie o prioritate de prim rang a Guvernului României, a declarat, marţi, la Chişinău, premierul Viorica Dăncilă. 

Premierul român, care s-a întâlnit cu omologul său moldovean, Pavel Filip, susţine că relaţia dintre cele două state este "una specială". 

"Prima mea vizită la Chişinău nu este întâmplătoare, este prima vizită pe care o fac în calitate de prim-ministru şi aceasta denotă ataşamentul meu de Republica Moldova. Relaţia dintre România şi Republica Moldova a fost şi rămâne una specială, o temă faţă de care există aşteptări la nivelul ambelor societăţi. Dezvoltarea relaţiilor noastre constituie o prioritate de prim rang a Guvernului României, iar obiectivul strategic îl reprezintă integrarea europeană a Republicii Moldova", a afirmat Dăncilă, potrivit agerpres.ro

Şeful Executivului român a precizat că discuţiile cu omologul său de la Chişinău au vizat "treceri în revistă atât a proiectelor în derulare şi identificări de noi iniţiative destinate avansării cooperării bilaterale, cât şi a agendei europene". 

"Avem un portofoliu consistent de proiecte în derulare, care au un fir comun, racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, inclusiv la România, sub raport energetic, al infrastructurii, al instituţiilor, dar şi al valorilor", a adăugat premierul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.