Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu președintele Serbiei și premierii Greciei și Bulgariei: 'Cooperare economică şi proiecte concrete'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam  Viorica Dăncilă Aleksandar Vucic Alexis Tsipras Boiko Borisov

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că a discutat cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi cu premierii Greciei şi Bulgariei, Alexis Tsipras şi Boiko Borisov, despre cooperarea economică şi despre proiectele concrete pe care cele patru ţări le pot dezvolta.

"Acest format de consultări oferă o bună oportunitate pentru consolidarea dialogului şi identificarea modalităţilor de cooperare în regiunea sud-est europeană, în special din punct de vedere al dezvoltării economice. Am discutat astăzi despre cooperarea economică, despre proiecte concrete pe care cele patru state le pot dezvolta, despre formatul 16+1, despre o întâlnire în care să concretizăm proiectele pe care astăzi le-am avut doar în discuţie", a declarat premierul Dăncilă, la Palatul Victoria, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu preşedintele Serbiei şi şefii Guvernelor Greciei şi Bulgariei.

Citește și: Dragoș Pătraru ar putea fi „executat”! Anunțul făcut de realizator

Prim-ministrul român a precizat că îi face "o deosebită plăcere" să găzduiască cea de-a treia reuniune în acest format, care şi-a dovedit "utilitatea şi valoarea adăugată" în promovarea obiectivelor comune în regiune ale celor patru ţări.

Viorica Dăncilă l-a asigurat pe Aleksandar Vucic de sprijin în procesul de negociere pentru aderarea Serbiei la UE.

Citește și: Dezastru pentru H&M! De peste 40 de ani nu s-a întâmplat asta

"Salut prezenţa preşedintelui Vucic la scurt timp după întrevederea pe care am avut-o la Bucureşti cu ocazia vizitei sale. Apreciez rolul Serbiei ca factor de stabilitate în Balcanii de Vest şi contribuţia pozitivă în procesul de cooperare şi reconciliere şi îl asigur de tot sprijinul nostru în procesul de negociere pentru aderarea la Uniunea Europeană", a afirmat Dăncilă.

De asemenea, premierul român l-a asigurat pe prim-ministrul bulgar de sprijinul Executivului de la Bucureşti în îndeplinirea obiectivelor Preşedinţiei ţării sale la Consiliul UE.

Citește și: Noi informații despre trecerea la euro! Precizările premierului Viorica Dăncilă

"Salut, totodată, prezenţa prim-ministrului Borisov la această întrevedere şi îl reasigur de sprijinul nostru pentru obiectivele Preşedinţiei bulgare a Consiliului Uniunii Europene, în care Balcanii de Vest au un rol esenţial", a spus Dăncilă.

Totodată, ea a precizat că Grecia este un partener cheie pentru România în regiune.

Citește și: Reproșuri dure aduse președintelui Klaus Iohannis! Ieșire explozivă a Olguței Vasilescu, pe tema salariilor

"Îmi face, de asemenea, o deosebită plăcere să-l avem oaspete astăzi, la Bucureşti, pentru prima oară, pe prim-ministrul Tsipras. Grecia este un partener cheie pentru România în regiune şi dorim să impulsionăm relaţiile bilaterale, colaborarea noastră pe plan bilateral, regional şi european", a punctat Dăncilă.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a primit, marţi, la Palatul Victoria, pe preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi pe premierii Greciei şi Bulgariei, Alexis Tsipras şi Boiko Borisov.

Citește și: S-a aflat! Ce se va întâmpla cu miile de români care lucrează la ArcelorMittal, în cazul în care combinatul va fi vândut

Ulterior, înalţii demnitari au participat la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt România - Bulgaria - Grecia - Serbia.

Reuniunea se va încheia, marţi seară, cu un dineu oficial oferit de premierul român în onoarea oaspeţilor.

Citește și: Amenzi draconice pentru hărțuire stradală! Proiectul de lege care va încerca să împiedice această faptă

Reuniunea cvadripartită cu participarea premierilor României, Bulgariei şi Greciei şi a preşedintelui Serbiei este cea de-a treia ediţie a acestui format, după cele organizate în octombrie 2017, la Varna, şi în decembrie 2017, la Belgrad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.