Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă: 'Guvernul va aproba continuarea programelor de creștere a porcilor și celi pentru apicultori'

ferma porci

Guvernul va aproba, prin două acte normative, continuarea programelor de creştere a porcilor şi cel pentru apicultori, a declarat miercuri prim-ministrul Viorica Dăncilă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un nou atac lansat de Augustin Lazăr! A cerut ca Adina Florea să fie cercetată disciplinar

"Avem pe ordinea de zi două acte normative prin care sprijinim şi în acest an fermierii şi apicultorii. Vom continua programul început de Guvern, în cursul anului trecut, pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa, în vederea producerii cărnii de porc. Alocăm în acest an 4,6 milioane de lei, fonduri prevăzute în bugetul Ministerului Agriculturii. De asemenea, vom continua într-o formă simplificată programul naţional destinat apicultorilor pentru care sunt asigurate 33,4 milioane de lei, bani proveniţi în egală măsură din fonduri naţionale şi fonduri europene", a spus premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern.

În acelaşi timp, a adăugat ea, Executivul continuă să ofere fermierilor subvenţiile la timp.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

''Chiar astăzi au intrat în conturile României aproximativ 125 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, m-a informat că procesul de depunere a cererilor unice de plată decurge conform calendarului. Până la această dată au depus cereri peste 340.000 de fermieri, cu 16.150 mai mult decât anul trecut. Este un semn bun, care arată că măsurile luate de Guvernul României sunt apreciate de fermieri, fapt ce ne dă încredere că şi acest an va fi un an bun pentru agricultură", a afirmat Dăncilă.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

Premierul a salutat în context decizia luată de Comisia pentru agricultură din Parlamentul European, de eliminare a plafonării obligatorie a subvenţiilor.

"Soluţia adoptată, pe care România a susţinut-o puternic, aduce avantaje atât marilor fermieri, cât şi fermelor mici şi mijlocii din Uniunea Europeană", a mai declarat Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.