Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă îi întoarce lovitura lui Iohannis după întâlnirea cu Trump: 'Și-a dat cu părerea. Doar Guvernul face aceste lucruri'

Administrația Prezidențială
iohannis dancila iohannis guvern

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că trebuie discutate modificările privind legislaţia pentru companiile care vor să exploateze gaz şi pentru tehnologia 5G, spunând că "vrem ca din orice lucru să câştige şi România". "Domnul preşedinte şi-a dat cu părerea pentru că toate aceste lucruri le poate face doar Guvernul", a afirmat Dăncilă, potrivit News.ro.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, vineri, în conferinţa de presă susţinută după CEX al PSD, dacă are disponibilitatea de a modifica legislaţia pentru companiile care vor să exploateze gaz şi pentru tehnologia 5G, după cum şeful statului a spus că se impune.

"Bineînţeles că trebuie să discutăm la ce modificări se face referire, vrem să facem modificări acolo unde considerăm că este necesar, vrem o întărire a parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, vrem ca din orice lucru să câştige şi România, vrem să avem o abordare deschisă. Domnul preşedinte şi-a dat cu părerea pentru că toate aceste lucruri le poate face doar Guvernul", a afirmat Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis s-a referit marți, după întâlnirea cu Donald Trump, la reacția premierului Viorica Dăncilă în legătură cu vizita sa în SUA. Dăncilă a spus că președintele ar fi trebuit să se consulte cu Guvernul și cu Parlamentul înainte de a se angaja în discuții cu omologul american. Întrebat în legătură cu acest subiect, Klaus Iohannis a declarat: „Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”, a fost răspunsul președintelui, întrebat fiind dacă va da un raport guvernului după întâlnirea cu președintele SUA, Donald Trump.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Washington, după întâlnirea cu Donald Trump, că preşedintele SUA este foarte interesat de creşterea prezenţei militare americane în România şi că discuţii tehnice vor avea loc cu secretarul Apărării. Iohannis a spus că a fost exprimată şi preocuparea legată de modificările la legislaţia fiscală.

Cu ocazia acestei vizite, a fost semnat un memorandum de înţelegere între cele două guverne privind tehnologia 5G.

Citește și: LISTA noilor miniștri PSD: surprize mari în CEX .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.