Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă, în trombă după avertismentul primit de România: 'Am cerut ca pe fiecare minister să am stadiul fondurilor europene'

Dancila guvern Victoria

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că i-a cerut ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, să îi prezinte o situaţie referitoare la toate directivele europene care nu au fost implementate în România, informează agerpres.ro

"Încă de la prima întâlnire cu miniştrii, cea de ieri seară, am cerut ministrului pentru Afaceri Europene să îmi facă o situaţie privitoare la toate directivele europene care nu au fost implementate sau stadiul implementării lor", a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, după o întâlnire cu comisarul european Corina Creţu. 

Totodată, şefa Guvernului a precizat că le-a cerut miniştrilor să îi prezinte o evidenţă privind stadiul atragerii de fonduri europene şi să participe la întâlniri cu oficiali europeni în acest domeniu.

Comisarul Corina Crețu, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă. Avertismentul transmis premierului


"Am cerut ca pe fiecare minister să am stadiul fondurilor europene (...) pentru că eu consider foarte importantă pentru România, pentru absorbţia fondurilor europene, o bună relaţionare între Guvernul României şi Comisia Europeană", a spus ea. 

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă i-a mulţumit Corinei Creţu pentru angajamentul luat privind susţinerea regiunilor miniere, menţionând că pentru autorităţile române este "o prioritate" ca Valea Jiului să fie inclusă în acest program. 

"Vă mulţumesc (...) pentru informarea şi angajamentul şi susţinerea dumneavoastră legată de platforma pentru regiunile miniere şi este adevărat, pentru noi, Valea Jiului este o prioritate pentru a o încadra în acest program-pilot. Vom coopera şi pe viitor legat de acest lucru", i-a transmis şefa Executivului comisarului european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.