Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă, interviu exploziv de Centenar! Critici dure la adresa lui Iohannis și liderilor Opoziției: 'Au văzut interesul personal dincolo de interesul de țară'

Inquam Photos / Octav Ganea
dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, într-un interviu la TVR, că politicienii români trebuie să dea dovadă de mai multă unitate față de proiectele României, precizând că preluarea președinției Consiliului UE nu este un proiect al Guvernului, ci un proiect al României și românilor.

„Trebuie să luăm exemplul celor care au înfăptuit Marea Unire. Eu întotdeauna am crezut în consens și am crezut că proiectele, obiectivele mari trebuie să unească întreaga clasa politică. Încă mai cred în acest lucru. Adevăratele proiecte presupun acest lucru. Când vorbim despre un proiect național nu vorbim despre o persoană sau alta, nu vorbim despre un partid sau altul. Vorbim despre România și despre români. (...) Eu văd preluarea președinției Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019 ca pe un proiect național. Aici nu vorbim de persoane, vorbim despre România. Vorbim despre un examen pe care trebuie să-l dea România în fața Europei. Pentru ca acest examen cu o notă mare și a avea succes, este nevoie de un consens între instituțiile statului, un consens în clasa politică. (...)Partidele politice, clasa politică trebuie să dea dovadă de foarte multă responsabilitate, să se unească și să se implice în aceste proiecte”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a vorbit și despre reacțiile adversarilor politici și a făcut referire, chiar dacă nu direct, la criticile președintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul că România nu ar fi pregătită să preia președinția Consiliului UE.

„Din păcate, aș vrea să vă dau un răspuns pozitiv, dar am văzut că lucrurile arată altfel. Mulți dintre politicieni au văzut interesul personal dincolo de interesul de țară și acest lucru nu este unul normal. Am văzut foarte multe informații că nu suntem pregătiți pentru preluarea președinției, ceea ce a făcut să avem reacții din partea altor țări. Am văzut declarațiile Comisiei Europene, declarațiile președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, care spun că suntem pregătiți. Aș vrea ca această dată, 1 Decembrie, sărbătorirea Centenarului să aducă mai multă înțelepciune și pornind de la 1 ianuarie să vedem președinția rotativă ca un proiect de țară pentru că nu e proiectul premierului, al Guvernului, ci al românilor”, a mai spus Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.