Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă: România a obținut, pentru prima dată, peste 10,2 milioane tone grâu la recolta de vară

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în debutul ședinței de Guvern de miercuri, că în ceea ce privește recolta de vară, România a obținut, pentru prima dată, peste 10,2 milioane de tone de grâu, ca urmare a măsurilor de sprijin acordate la timp agricultorilor.

„Măsurile de sprijin acordate la timp agricultorilor au produs efectele așteptate. În primele 7 luni ale anului, agricultorii români au beneficiat de 2,29 miliarde de euro din fonduri europene, sume investite efectiv în agricultură și dezvoltare rurală. Până la sfârșitul anului, în agricultura românească va mai intra încă un miliard de euro și vom ajunge în acest an la 3,29 miliarde de euro bani europeni pentru finanțarea agriculturii. Rezultatele măsurilor bune din acest sector se văd deja. În ceea ce privește recolta de vară, România a obținut pentru prima dată, peste 10,2 milioane de tone de grâu, deși, după cum știm, nu a fost un an prielnic agriculturii din punct de vedere meteorologic", a declarat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței Executivului, conform Mediafax.

Prim-ministrul a adăugat că România a înregistrat un excedent comercial de 150 de milioane de euro în activitatea de comerț exterior cu produse agricole.

„Estimările privind rezultatele culturilor de toamnă sunt încurajatoare, cu impact benefic asupra securității alimentare a populației dar și din perspectiva ponderii acestui sector și a industriei alimentare în PIB. Anul trecut, de pildă, agricultura a contribuit cu 0,7% la realizarea creșterii economice a României de 6,9%. Ne așteptăm ca și în acest an, și în anul 2019, acest sector să contribuie la creșterea PIB. În plus, pe primele 5 luni ale acestui an am înregistrat un excedent comercial de 150 milioane de euro în activitatea de comerț exterior cu produse agricole, agricultura contribuind cu 8,2% la exporturile totale ale României", a precizat Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.