Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă se laudă cu execuția bugetară pe primele 6 luni: 'Suntem un guvern responsabil cu prezentul și cu viitorul României'

Premierul Viorica Dăncilă s-a lăudat joi, în ședința de guvern, cu execuția bugetară pe primele șase luni ale anului curent și a subliniat că Guvernul se va încadra în limita de deficit bugetar de 3% din PIB.

„Execuția bugetară pe primele 6 luni arată trei factori determinanți pentru guvernarea noastră. Acordăm atenția cuvenită investițiilor, suntem preocupați de absorbția fondurilor europene, ne onorăm angajamentele privind majorarea veniturilor populației.

Investițiile publice pe primele șase luni ale anului 2018 au ajuns la 9.1 miliarde lei, comparativ cu 6 miliarde lei în aceeași perioada a anului 2017. Vorbim, așadar, despre o creștere foarte importantă cu aproximativ 50%. Investițiile străine directe au crescut, de asemenea, în primul semestru la 2,21 miliarde de euro, comparativ cu 1,93 miliarde de euro în aceeași perioada a anului trecut.

În primele șase luni, au intrat în economie 6,9 miliarde lei din fonduri europene (...) sumă cu aproape 22,8% mai mare decât cele încasate în anul 2017, în aceeași perioadă.

Aceste cifre confirmă că măsurile luate în mandatul actualei guvernări au fost bune pentru economie, iar Guvernul va continua să susțină această pârghie de încurajare a creșterii economice.

Din perspectivă socială, execuția bugetară pe primele șase luni ale acestui an reflectă creșterile consistente de salarii din educație și sănătate. (...) Am văzut cum, imediat după publicarea execuției bugetare pe prima jumătate a anului, mulți s-au grăbit să facă scenarii îngrijorătoare cu privire la deficitul bugetar. Aș vrea să-i liniștesc. Suntem un guvern responsabil cu prezentul și cu viitorul României. Ne vom încadra în limita de deficit bugetar de 3% din PIB, în conformitate cu tratatul UE”, a spus Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.