Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă speră ca preşedinţia Consiliului UE, care va fi preluată de România de la 1 ianuarie, nu va fi influenţată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă apreciază că Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, care va fi preluată de România de la 1 ianuarie, nu va fi influenţată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) asupra justiţiei din ţara noastră.

"Consider că preşedinţia rotativă nu va fi influenţată de către MCV", a declarat Viorica Dăncilă miercuri la Bruxelles, într-un interviu acordat televiziunii Antena 3.

Premierul şi membrii cabinetului său au fost prezenţi miercuri la Bruxelles, unde au avut mai multe întâlniri cu oficiali europeni, în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, relatează agerpres.ro.

Viorica Dăncilă a precizat, în interviul menţionat, că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a subliniat în cadrul discuţiilor că MCV-ul nu trebuie legat de aderarea la spaţiul Schengen, că România îndeplineşte criteriile de aderare şi că se vor face toate demersurile ca ţara noastră să devină membru al spaţiului Schengen şi să se renunţe la MCV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.