Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă sună adunarea miniștrilor după dezbaterile din Parlament - Ordonanța lui Teodorovici, în atenția premierului

dancila

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va avea discuții în această săptămână cu toate ministerele pe marginea OUG 114 care introduce măsuri fiscale, printre care se numără și taxa „pe lăcomie” pentru bănci. Premierul a adăugat că va da dovadă de flexibililate.

„Pe OUG 114 o să am o discuții în această săptămână cu toate ministerele de linie, tocmai pentru a avea o imagine completă. Am spus că voi da dovadă de flexibilitate, dar aceste modificări cerute de unii sau de alții, trebuie să se plieze pe realitate, să nu fie doar demersuri populiste, sau demersuri care să pretejeze anumite instituții sau altele”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul BPN al PSD de luni, de la Parlament, conform Mediafax.

Solicitare de ULTIM MOMENT - Procurorii pun PRESIUNE pe Viorica Dăncilă înainte de discuția pe OUG 7

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulțumiri din partea mai multor instituții, dar și companii. Printre nemulțumiți se numără băncile, dar și administrațiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Prețul la gaze și energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mișcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% și majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

De asemenea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, este invitat la „Ora Guvernului”, în Parlament, la solicitarea USR, pentru „a da explicații pe OUG 114” din domeniul fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.