Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă tună şi fulgeră pe tema comisarului european: 'Am avut acceptul domnului preşedinte/ Şi dacă aducem un bebeluş i s-ar găsi un defect'

Guvern
rovana plumb

Premierul Viorica Dăncilă susţine că înainte de a trimite la Bruxelles propunerile iniţiale pentru funcţia de comisar european, Rovana Plumb şi Dan Nica, a avut o discuţie cu preşedintele Iohannis, iar accesta şi-a dat acceptul pentru cele două nume. Dăncilă critică în termeni duri atitudinea opoziţiei, care nu a susţinut la Bruxelles propunerea României.

"În orice stat european trebuie să existe cooperare interinstituțională. Pentru obiectivele de țară importante pentru România trebuie să discutăm. Aici văd că lucrurile au luat-o razna. Legat de comisar, am vorbit cu domnul Iohannis. Ceea ce s-a întâmplat pe urmă este incalificabil. Am văzut aceeași luptă. Nu am văzut niciun stat membru care să procedeze așa. Am avut acceptul domnului președinte la momentul în care am trimis cele două propuneri. Respingerea Rovanei Plumb a fost un joc politic. Am văzut cum a procedat domnul Cioloș. Același domn Cioloș a fost susținut de noi toți (la momentul desemnării pentru funcţia de comisar european, n.r.), deși era de la PNL.

Doamna preşedinte a Comisiei Europene a spus că vrea egalitate de gen. A venit la început cu 50-50. Prin faptul că a fost respinsă Rovana Plumb nu putem să cerem unei țări să nominalizeze de două ori o femeie. Dacă aducem și un benelus și spunem că e propus de PSD, i s-ar găși un defect. Aceste atacuri sunt monitorizate de celelalte state membre. Ați văzut Franța că a atacat nominalizarea pe care au făcut-o? Ați văzut Belgia? La noi, unora cărora le place circul si au alte interese le place să facă acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.