Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca a adoptat în regim de urgenţă o lege în favoarea refugiaţilor ucraineni

Telegram
Danemarca

Danemarca a adoptat miercuri în regim de urgenţă o lege care le permite refugiaţilor ucraineni să lucreze, să studieze şi să primească beneficii sociale la scurt timp după ce ajung în această ţară, transmite Reuters.

Legea votată de parlament le permite acestor refugiaţi să ceară rezidenţă temporară în Danemarca pe o perioadă de până la 2 ani, ocolind procedura mai lentă de solicitare de azil.

Ministrul intergrării, Mattias Tesfaye, a afirmat că doreşte ca primele permise de rezidenţă să fie înmânate în acest weekend, potrivit Agerpres.ro.

Ucrainenilor care vin în Danemarca le vor fi acordare drepturi similare celor oferite cetăţenilor din Uniunea Europeană, precum ajutoare şi locuinţe.

Deputaţii au dorit ca legea, ce va intra în vigoare joi, să le asigure ucrainenilor condiţii optime 'pentru a putea să-şi continue vieţile rapid şi eficient şi a fi parte activă a societăţii daneze', relatează Agerpres.ro.

După declanşarea invaziei ruse, 1.733 ucraineni au cerut azil în Danemarca, conform Serviciului pentru Imigraţie.

Legea votată miercuri a fost criticată de partidele de stânga pentru faptul că îi discriminează pe refugiaţii din alte ţări marcate de conflicte, precum Siria, refugiaţi care nu obţin aceleaşi drepturi.

În Polonia, unde au intrat aproape 2 milioane de persoane din Ucraina, autorităţile au început miercuri să le emită refugiaţilor coduri numerice personale pentru a avea acces mai facil la servicii sociale şi locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.