Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca, amenințată de ambasadorul rus la Copenhaga: 'Nu se gândesc la prețul escaladării conflictului'

tancuri belgia

Autorităţile daneze nu au "nicio linie roşie" în furnizarea continuă de nou armament Ucrainei şi nu se gândesc la preţul escaladării conflictului, a declarat ambasadorul Rusiei în Danemarca, Vladimir Barbin, într-un interviu pentru ziarul Izvestiya, conform agenţiei TASS, scrie news.ro.

„Copenhaga crede cu fermitate că Occidentul este capabil să înfrângă militar Rusia în Ucraina. Danemarca nu se gândeşte la soarta pe care o va înfrunta Ucraina şi cetăţenii săi în cazul unei escalade ulterioare a conflictului. Pe baza unor astfel de percepţii, Copenhaga în prezent nu are linii roşii sau interdicţii împotriva transferului de noi arme”, a spus ambasadorul.

Un fond special în valoare de 1 miliard de dolari a fost înfiinţat recent în Danemarca pentru a spori ajutorul militar către Kiev, a menţionat diplomatul.

Danemarca a transferat Ucrainei arme în valoare de 900 de milioane de dolari, inclusiv sisteme de rachete antinavă, antitanc şi de apărare aeriană, mortare, transportoare blindate de personal, drone şi diverse tipuri de muniţii, a spus Barbin. "Livrarea a nouăsprezece unităţi de artilerie autopropulsată Caesar este programată în luna mai, iar tancuri Leopard 1 - în vară.

Se discută o oportunitate de aprovizionare cu avioane de luptă F-16. Instructorii danezi antrenează militari ucraineni", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.