Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca cere teste negative muncitorilor din țări străine cu număr mare de cazuri Covid-19

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Danemarca intenţionează să introducă o cerinţă ca lucrătorii străini temporari din ţări cu rate ridicate de cazuri de coronavirus să prezinte un test negativ la COVID-19 înainte de a intra pe teritoriul său, a anunţat sâmbătă guvernul de la Copenhaga, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Testul negativ trebuie făcut cu nu mai mult de 72 de ore înainte de a călători spre Danemarca, a precizat Ministerul pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

"Cerinţa se va aplica angajaţilor din ţările de mare risc", a spus Peter Hummelgaard, ministrul pentru ocuparea forţei de muncă.

Categoria de mare risc se va baza pe un sistem al UE propus recent pentru restricţiile de călătorie legate de coronavirus, cu regiuni marcate cu verde, portocaliu sau roşu în funcţie de intensitatea transmiterii coronavirusului.

Majoritatea ţărilor din Europa sunt în categoria roşie pe baza acestei definiţii, conform ministerului.

Decizia face parte din eforturile de a opri răspândirea virusului.

Autorităţile sanitare din Danemarca au spus că a existat o legătură între câteva focare locale şi lucrători străini angajaţi în domeniul construcţiilor şi la firme de procesare a cărnii.

Săptămâna trecută, 172 de persoane din Polonia au fost testate pozitiv cu coronavirus în Danemarca, a precizat Ministerul pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Excepţii de la teste se vor aplica pentru angajaţii care fac naveta zilnic şi cei implicaţi în livrarea de bunuri esenţiale precum medicamente şi alimente.

Guvernul a transmis că va discuta posibilitatea de a distribui teste obligatorii cu organizaţii ale angajatorilor şi sindicate.

Printre alte măsuri se numără şi instalarea unor puncte de testare mobile în locurile unde lucrează numeroşi muncitori străini şi în spaţiile unde locuiesc aceştia. Autoritatea pentru Protecţia Muncii va primi ca sarcină să deruleze mai multe inspecţii la locurile unde sunt concentraţi numeroşi lucrători străini.

Citește și: Vladimir Putin: 'Omenirea se confruntă cu pierderea reperelor și valorilor morale'

Sâmbătă, institutul danez de sănătate publică (SSI) a raportat 789 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, ceva mai puţine decât recordul de 859 de cazuri înregistrat vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.