Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca interzice prin lege zoofilia

zoofilie

Danemarca a devenit una dintre ultimele ţări europene care interzice prin lege zoofilia, informează miercuri BBC, în pagina electronică. 

Până la aprobarea legii, care s-a produs marţi, întreţinerea de relaţii sexuale cu animalele nu era penalizată din punct de vedere legal în Danemarca atât timp cât animalul nu avea de suferit. Însă activiştii în domeniul drepturilor animalelor au atras atenţia că era dificil de dovedit dacă animalul avea sau nu de suferit. 

BBC aminteşte că, la nivelul Uniunii Europene, Ungaria, Finlanda şi România au rămas singurele ţări europene care nu incriminează zoofilia. 

Ministrul alimentaţiei, agriculturii şi pescuitului Dan Jorgensen a introdus proiectul de lege în octombrie 2014, susţinând că legislaţia anterioară nu oferea animalelor suficientă protecţie. 'Prin însăşi natura sa, un animal nu poate spune nu. Prin însăşi natura sa, un animal nu poate dovedi că a avut de suferit în urma unui act sexual. Prin urmare, avem nevoie de o nouă legislaţie care să ne asigure că primează grija pentru binele animalelor', declarase Jorgensen în octombrie, în parlamentul danez, la prezentarea proiectului de lege. 

'Este important ca Danemarca să nu fie percepută ca o ţară în care sunt permise relaţiile sexuale cu animalele', declarase acelaşi ministru în februarie 2015, când propunerea sa legislativă a început să fie examinată de parlament, potrivit site-ului de ştiri TheLocal.dk. Sursa citată notează că Danemarca rămăsese ultima ţară din regiune care nu avea o lege care să interzică zoofilia. Suedia a adoptat o astfel de legislaţie în 2013, iar Norvegia în 2011. 

Conform noii legi, indivizii condamnaţi pentru zoofilie riscă să stea un an după gratii în cazul primei abateri, iar la repetarea infracţiunii, pedeapsa poate ajunge până la doi ani de închisoare. 

Un raport dat publicităţii în 2011 de Ministerul Justiţiei danez releva că 17% dintre medicii veterinari suspectau că animalul pe care l-au tratat fusese victimă a zoofiliei. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.