Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca relaxează restricțiile, dar anulează marile festivaluri

RomâniaTV.net
Parlament Danemarca

Danemarca a anunţat marţi programul etapelor următoare de relaxare a restricţiilor antiepidemice, ce prevede redeschiderea de joi a şcolilor şi a unor activităţi în spaţii închise, graţie situaţiei epidemiologice ţinute sub control şi a 'paşaportului corona', transmit Reuters, dpa şi AFP.

Danemarca a evitat un al treilea val de epidemie prin măsuri ample de lockdown introduse la sfârşitul lui decembrie, care au determinat o scădere a numărul zilnic de infectări de la câteva mii la 500-800 în ultimele luni.

'Danemarca trebuie să revină la normalitate cât mai rapid posibil, iar aceasta trebuie să se întâmple în mod responsabil', a declarat marţi ministrul sănătăţii, Magnus Heunicke.

Conform planului convenit în cursul nopţii între guvern şi parlament, de joi se vor putea redeschide teatrele, sălile de concerte, cinematografele şi sălile de fitness. Elevii din clasele 1-8 vor reveni la şcoală tot de joi, iar cei de liceu începând din data de 21 mai.

Clienţii restaurantelor nu vor mai fi obligaţi să facă rezervări cu 30 de minute mai devreme, iar limita de participare la adunări publice în spaţii închise va fi ridicată de la 10 la 25 de persoane. Pentru spaţiile deschise, limita a fost crescută în general de la 50 la 75 de persoane, însă cea de 2.000 de participanţi la concerte în aer liber va face imposibilă organizarea multor evenimente, cum este cazul marelui festival muzical de la Roskilde, anulat pentru al doilea an consecutiv.

Intrarea la multe facilităţi redeschise va depinde de prezentarea unui 'paşaport corona', care va dovedi că posesorul a fost vaccinat, s-a vindecat recent de COVID-19 sau a fost testat negativ în precedentele 72 de ore.

Pentru cele patru meciuri de la Campionatul european de fotbal programate la Copenhaga, planul prevede prezenţa a 16.000 de spectatori.

De la 1 august, evenimentele în aer liber vor putea primi 5.000 de participanţi.

Acest plan de redeschidere va putea totuşi să sufere ajustări locale, în funcţie de situaţia epidemiologică.

Danemarca şi-a vaccinat până acum cu schema completă 11,5% din populaţie şi cu o singură doză 23,4% dintre locuitori. Campania de vaccinare, întârziată de decizia de renunţare la vaccinurile de la AstraZeneca şi Johnson & Johnson, ar urma să se încheie la sfârşitul lunii august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.