Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danezul Jonas Vingegaard a părăsit spitalul din Spania unde a fost operat

ctfassets.net
paraciclism

Ciclistul danez Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) a părăsit marţi spitalul din oraşul Vitoria, din nordul Spaniei, la 12 zile după ce a suferit multiple răni într-un accident suferit în Turul Ţării Bascilor, scrie Xinhua, potrivit Agerpres.

Ciclistul, care a câştigat ultimele două ediţii ale Turului Franţei, şi-a rupt clavicula şi mai multe coaste, dar a suferit şi o contuzie pulmonară cu un pneumotorax, ceea ce a făcut ca el să fie ţinut sub observaţie mai mult timp.

Echipa lui Vingegaard, Visma-Lease a Bike, a publicat o fotografie a danezului împreună cu un mesaj pe care scria: "Bună ziua tuturor, este timpul să părăsesc spitalul". "Vreau să mulţumesc întregului personal medical pentru grija pe care a avut-o faţă de mine. Vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijinul moral. Am primit o mulţime de mesaje de sprijin, este incredibil. Sper să mă recuperez total cât mai repede".

Vingegaard a fost operat cu succes la claviculă, pe 9 aprilie, la câteva zile după căderea gravă din timpul Turului Ţării Bascilor.

"Jonas a avut o intervenţie chirurgicală reuşită la claviculă. Acum îşi va petrece următoarele săptămâni recuperându-se", a indicat atunci Visma-Lease a Bike într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

Jonas Vingegaard (27 ani) a fost grav accidentat în căderea colectivă care a avut loc în timpul celei de-a patra etape a Turului Ţării Bascilor, care i-a afectat şi pe alţi ciclişti, printre care şi belgianul Remco Evenepoel.

Victimă a fracturilor la claviculă şi a mai multor coaste fisurate, liderul danez a suferit şi un pneumotorax şi o contuzie pulmonară.

Vingegaard şi Evenepoel au făcut din Turul Franţei principalul obiectiv al sezonului lor. Marea Buclă începe în mai puţin de trei luni (29 iunie - 21 iulie).

Aşa cum se ştie, Evenepoel, a fost operat "fără complicaţii" şi el de fractura la clavicula dreaptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.