Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Barbu aşteaptă scuze de la premier pentru o afirmaţie a secretarului de stat Laurenţiu Vlad

daniel barbu

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Barbu, a cerut, în plen, Biroului permanent să solicite scuze premierului sau ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul pentru o afirmaţie făcută de secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Laurenţiu Vlad la şedinţa de luni a Camerei Superioare a Parlamentului. "Nu cred că s-au auzit în 26 de ani sub cupola uneia dintre Camerele Parlamentului cuvintele pe care ne-a fost dat să le ascultăm din partea unui reprezentat al Guvernului şi anume o lege adoptată de Parlament că 'subminează educaţia naţională'. Prin intermediul dumneavoastră, domnule preşedinte de şedinţă, mă adresez Biroului permanent cu rugămintea de a-i cere, dacă nu prim-ministrului cum ar fi probabil cuviincios, măcar ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul să se prezinte săptămâna viitoare la această tribună să îşi ceară scuze în numele Guvernului pentru limbajul folosit într-un punct de vedere al Guvernului", a spus Barbu în plen.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru, a subliniat că, indiferent de funcţia ocupată în statul român, trebuie să existe respect pentru Parlament. "Am luat act de solicitarea dumneavoastră. Sigur că o să discutăm şi în Biroul permanent ce s-a întâmplat. Nu ştiu dacă domnul secretar de stat Laurenţiu Vlad a urmărit să supere pe cineva. Poate e nou numit în această funcţie şi poate a avut emoţii. E greu să scuzi, nu îndrăznesc să scuz. Eu cred că, indiferent ce funcţie avem în statul român, trebuie să existe un respect pentru Parlament iar acesta trebuie exprimat întotdeauna la tribună", a punctat Chelaru. Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Laurenţiu Vlad a afirmat luni în Senat că modificările aduse de Parlament la Legea Educaţiei referitoare la doctorat riscă să submineze calitatea învăţământului superior din România.

Senatul a respins, în şedinţa plenului de luni, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la Legea pentru aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea Legii Educaţiei Naţionale 1/2011 prin care a fost reglementată funcţionarea şcolilor doctorale şi a adoptat, în calitate de Cameră decizională, actul normativ în forma iniţială. Legea a fost adoptată în forma iniţială, trimisă în luna mai la promulgare. S-au înregistrat 90 de voturi "pentru", 12 "împotrivă" şi şase abţineri. Senatul adoptase, în 9 mai, în calitate de Cameră legislativă decizională, OUG 4/2016 care reglementează acordarea de către universităţi a titlului de doctor. Ordonanţa a fost amendată în comisia de specialitate, iar modificările au fost aprobate de plenul Camerei superioare a Parlamentului, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.