Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Buda, europarlamentar PNL: Accesarea schemei de plată unică pentru vița de vie, soluția sigură pentru sprijinirea sectorului vitivinicol!

Agroinfo
vita de vie vin

În cadrul ședinței de lucru a Grupului PPE din Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală, am avut un schimb de opinii cu privire la pachetul adoptat de Comisie privind măsurile excepționale de sprijin pentru sectorul agricol, susține Daniel Buda, europarlamentar PNL, pe pagina sa de Facebook.

Am intervenit în cadrul discuțiilor și am atras atenția asupra faptului că măsurile actuale propuse pentru susținerea sectorului vitivinicol nu corespund nevoilor românești deoarece producătorii nu dețin echipamentul necesar pentru distilarea vinului. Pe de altă parte, României îi lipsește o piață dedicată produselor distilate cu vin. În această situație, singura soluție pentru a ajuta producătorii români este reactivarea și accesarea schemei de plată unică a viței de vie, care va veni rapid în ajutorul lor cu fondurile necesare continuării lucrărilor în podgorii.

Prin urmare, delegația română a PPE a trimis o scrisoare comisarului Wojciechovski pentru a solicita introducerea temporară a noului sistem. I-am transmis Comisarului European faptul că vânzările de vin în România au scăzut dramatic în ultimele luni, pe fondul crizei generate de pandemia COVID-19 și având în vedere restricțiile impuse și în domeniul HoReCa. Producătorii români de vin au accesat peste 400 de milioane euro prin măsuri de finanțare UE și, în prezent, sectorul oferă locuri de muncă pentru 60.000 de lucrători. Din păcate, recentele măsuri de combatere a perturbărilor pieței propuse de Comisie nu răspund nevoilor sectorului vinicol din România în etapa critică actuală, deoarece acestea nu reflectă dimensiunea reală a crizei. Producătorii români nu dețin capacități de distilare, iar stocarea privată nu acoperă surplusul actual. Având în vedere aceste aspecte, europarlamentarii români din Grupul PPE s-au alăturat inițiativei Guvernului României în ceea ce privește accesarea schemei de plată unică a viței de vie. Vă voi reda răspunsul Comisarului de îndată ce îl vom primi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.