Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Buda, europarlamentar PNL: Ziua Europei reprezintă 70 de ani de solidaritate europeană!

paginaeuropeana.ro
Daniel Buda

Europarlamentarul PNL, Daniel Buda, a transmis un mesaj pe pagina personală de Facebook cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la Declarația lui Robert Schuman care a pus bazele construcției europene:

”Europa nu va fi construită dintr-odată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări concrete care să creeze în primul rând o solidaritate de facto.” (9 mai 1950): Declarația lui Robert Schuman

Ziua Europei reprezintă 70 de ani de solidaritate europeană! Au trecut 70 de ani de când Robert Schuman a făcut celebra sa declarație, unind țările europene. Scopul său a fost să aducă pace și solidaritate de durată între statele membre, astfel încât acestea să nu se mai întoarcă niciodată la ororile celui de-al Doilea Război Mondial. Actuala criză de sănătate îi aduce pe europeni în punctul în care trebuie să facă aceeași alegere, de solidaritate și sprijin între state.

Ziua Europei, este o zi a păcii, a unităţii în diversitate, a comunităţii din care toţi cetăţenii Uniunii Europene fac parte, o zi marcată de o puternică încărcătură istorică, în care trebuie să ne amintim, în primul rând, de toţi cei care, prin eforturi diplomatice consistente, au reuşit să construiască acest proiect european în care fiecare dintre noi ne identificăm într-un fel sau altul.

În actualele momente pe care le-am traversat și le traversăm cu toții, avem datoria de a fi parte la continuarea proiectului european care, de 70 de ani, s-a consacrat drept una dintre cele mai puternice structuri economice şi politice din lume şi care a generat pace, libertate şi prosperitate pentru cei peste 500 de milioane de cetăţeni ai săi.

De 13 ani, România este parte a acestui proiect european şi ne bucurăm că putem contribui la menţinerea Europei unite şi puternice, capabilă să gestioneze cele mai mari provocări ale secolului XXI.

Tot astăzi, gândurile și inimile noastre trebuie îndreptate către eroii români care, prin patriotismul și vitejia lor, au reușit acum 143 de ani să redea independența României față de Imperiul Otoman. Fără lupta acestor eroi, poate acum nu vorbeam despre România ca stat democratic, modern dar mai ales stat membru al Uniunii Europene, care s-a aliniat valorilor și crezurilor europene, ca expresie a voinței poporului român!

La multi ani, România!

La multi ani, Europa!”, a transmis Daniel Buda.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.