Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Buda: Ne revine datoria de a proteja Uniunea Europeană în faţa extremismului

Radu Pop
facebook.com
Daniel Buda

Eurodeputatul Daniel Buda, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European la alegerile din 9 iunie, a declarat vineri seara, la Bistriţa, cu ocazia evenimentului de lansare a candidaţilor PNL Bistriţa-Năsăud la alegerile locale, că Uniunea Europeană trebuie protejată împotriva extremismului, potrivit Agerpres.

"Uniunea Europeană este acea structură care ne-a garantat pacea şi stabilitatea timp de peste 70 de ani şi ieri am sărbătorit Ziua Europei. Această pace pe care o avem astăzi nu este un dat care nu se poate întoarce. (...) Din fericire pentru noi, datorită apartenenţei la UE şi la NATO, suntem astăzi protejaţi, dar ne revine datoria nouă de a proteja mai departe UE în faţa extremismului şi a nonvalorilor europene, care pun sub semnul întrebării ceea ce înseamnă soliditatea acestui proiect numit Uniunea Europeană", a spus Buda.

Europarlamentarul consideră că una dintre preocupările majore ale politicienilor trebuie să fie întoarcerea românilor din diaspora acasă.

"Cred că mai mult ca niciodată trebuie să avem această preocuparea majoră, de a ne aduce oamenii din diaspora acasă. Mă doare sufletul când mă duc în diverse ţări, în Uniunea Europeană, şi întâlnesc foarte mulţi oameni, inclusiv din judeţul Bistriţa-Năsăud, care îşi caută o pâine amară pe ogoarele din UE. Este datoria noastră, stimaţi colegi, de a crea o Românie în care, într-adevăr, fiecare dintre noi şi fiecare dintre cei care trăiesc în România să se simtă acasă şi să nu fie nevoiţi să ia calea pribegiei. Tocmai de aceea avem ca obligaţie, mai departe, să atragem fondurile europene, pentru că aceste fonduri pe care le avem astăzi la dispoziţie nu o să mai fie în viitorul exerciţiu financiar la o dimensiune atât de mare, şi de aceea este foarte important să depăşim orice barieră birocratică, să aducem aceşti bani în România", a afirmat Daniel Buda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.