Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Buda (PNL): Raportul GRECO reprezintă expresia falimentului moral și instituțional al unei guvernări PSD-ALDE

paginaeuropeana.ro
Daniel Buda

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel, Buda, a criticat dur Majoritatea PSD-ALDE în urma Raportului GRECO care constată constată neîndeplinirea obligațiilor în domeniul justiției, asumate de România în ultimii ani.

”Raportul elaborat de Grupul Statelor împotriva Corupţiei, organismul anticorupţie al Consiliului Europei, constată neîndeplinirea obligațiilor în domeniul justiției, asumate de România în ultimii ani. Acest lucru demonstrează o dată în plus incapacitatea constructivă a unui PSD lipsit de viziune, aflat la cârma țării, preocupat fiind doar de propria agendă desprinsă de mult de interesele cetățeanului de rând. Este incontestabilă degradarea morală și instituțională dar și a nivelului de trai din România unde puterea de cumpărare scade de la o zi la alta, apăsată fiind de o inflație galopantă, unde prețurile la gaze, energie electrică și combustibil devin greu suportabile, cotațiile acestora fiind cu mult mai mari decât în restul Uniunii Europene raportat la puterea de cumpărare a omului de rând.

România de ieri era catalogată ca fiind o oază de stabilitate și securitate, într-o zonă a Balcanilor tumultuoși dar, din păcate, astăzi guvernarea PSD-ALDE a transformat-o într-o “țară secătuită și minoră, gata să cadă rușinos la examenul de capacitate în fața Europei” după cum spunea Octavian Goga. În anul Centenarului, România se află în fața unei prăpastii unde, odată căzută, cu greu se va mai ridica întreagă și neatinsă, așa cum a fost după 1918. Hățișul normelor constituționale "complementate" de imobilismul greu de înțeles al celor care au preferat să stea acasă în 11 decembrie 2016, transformă România într-o țară captivă unor politici sociale, o țară lipsită de investiții sustenabile care ne pot arunca în anul de tristă amintire a unei crize economice similare cu cea din 1933.

Contextul internațional este dificil. Avem o Europă cel puțin complicată, unde forțele de extremă dreapta din Austria, a căror responsabilitate de-a lungul istoriei nu foarte îndepărtată nu poate fi ignorată, ajung la guvernare în ministere cheie precum Internele, Externele și Apărarea, cu o Germanie incapabilă să își găsească într-un timp rezonabil coerența unei guvernări stabile, cu o Franță care și-a pulverizat partidele tradiționale de stânga și de dreapta, lăsând loc unor forțe politice necunoscute, cu însemnele noastre naționale călcate în picioare într-o Budapestă susținătoare a unei autonomii profund neconstituționale pentru un ținut aflat în inima țării.

România de astăzi și politicienii trebuie să își pună serios problema și întrebarea: Ce fel de țară doresc să lase copiilor și nepoților lor pentru cel puțin încă 100 de ani?”, susține europarlamentarul PNL într-un comunicat remis redacției.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.