Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin, despre ancheta cerută de PSD privind protestul din 10 august: 'De-a dreptul caraghioasă'

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel constantin pro romania

Deputatul Daniel Constantin a declarat, marţi, că solicitarea PSD referitoare la anchetarea modului în care s-au finanţat protestele din 10 august este "de-a dreptul caraghioasă" şi reprezintă un "limbaj dublu" din partea liderului PSD Liviu Dragnea, care doreşte să se ancheteze "în zona ONG", scrie Agerpres.

"Am văzut ceea ce s-a solicitat în spaţiul public în comunicatul de presă al PSD că se doreşte anchetarea celor spuse legat de modalitatea în care s-au finanţat protestele din 10 august. Mi se pare de-a dreptul caraghios, cred că este un limbaj dublu. L-am văzut pe domnul Dragnea că dezavuează plângerile penale pe care le face PNL. Pe de altă parte, răspunde cu aceeaşi monedă: trimite procurorii, nu ştiu care din instituţiile statului vor fi de această dată mobilizate, să ancheteze în zona ONG o problemă apărută în spaţiul public ridicată tot de domnia sa. (...) Este şi o încercare de deturnare a atenţiei de la ceea ce s-a întâmplat în 10 august", a afirmat, la o conferinţă de presă, Daniel Constantin.

PSD cere instituţiilor statului să investigheze informaţiile cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă, a anunţat un comunicat al formaţiunii transmis marţi AGERPRES.

"PSD cere instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile de o gravitate excepţională care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august. Cetăţenii României, mai ales participanţii de bună credinţă la aceste manifestaţii, au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor şi intoxicărilor publice, cine a plătit şi cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale împotriva instituţiilor statului român şi a ordinii constituţionale. PSD consideră că informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român", precizează comunicatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.