Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin despre scăderea TVA la 5%: O măsură foarte bună, de apreciat

tva

Prim-vicepreşedintele Pro România, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că reducerea TVA-ului de la 9% la 5% la produsele agricole tradiţionale "este o măsură foarte bună, de apreciat", potrivit agerpres.ro.

"Orice măsură de relaxare fiscală este foarte bună. Sprijinirea unui sector de nişă aşa cum este sectorul de produse bio, dar şi sectorul de produse tradiţionale, la fel, este de apreciat", a spus Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu la sediul Pro România.

Citește și: Se anunță un nou mega-protest #Rezist! Mii de oameni vor umple Piața Victoriei!

Constantin, care a deţinut funcţia de ministru al Agriculturii, crede că ar trebui scăzut TVA-ul la 5% la toate produsele.

"Eu cred că acum trebuie să facem pasul doi, de la 9% ar trebui să scădem TVA-ul la 5% pentru toate produsele, aşa că eu consider acest pas ca un pas premergător scăderii TVA-ului pentru toate produsele la 5%. Sper să se întâmple asta", a arătat Daniel Constantin.

Citește și: Lovitură pentru PSD: Klaus Iohannis speculează la maximum ruptura dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă!

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii.

Citește și: PSD reacționează! ‘Iohannis e supărat că României îi merge bine!’

"Avem în vedere creşterea accesului românilor la produse sănătoase, de înaltă calitate, tot mai căutate pe piaţa alimentară. Vom reduce TVA de la 9% la 5% pentru livrarea acestor categorii de alimente, respectiv produse montane, ecologice, tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Prin diminuarea cotei TVA pe întreg lanţul de distribuţie, contribuim la reducerea preţurilor acestor produse şi astfel încurajăm oamenii să consume alimente sănătoase", a afirmat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.