Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin, replică dură pentru Antena 3: Ştim cu toții de ce dezinformează

Daniel Constantin

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, reacţioneată la o ştire prezentată de postul TV Antena 3. Preşedintele Partidului Conservator, proaspăt fuzionat cu PLR-ul lui Tăriceanu,acuză televiziunea lui Voiculescu de dezinformare, după ce Antena 3 a informat că Ministerul Agriculturii ar fi pierdut 400 de milioane de euro din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

Vezi şi: Dan Voiculescu, ameninţări pentru Daniel Constantin

"De regulă, nu reacționez politic și nici nu lansez o polemică față de un articol/material de presă. Cred că rolul presei este acela de a ne critica pentru greșelile pe care le facem, dar și acela de a prezenta OBIECTIV informații către cetățeni. Astăzi, însă, reacționez la un material al Antenei 3 (știm cu toții motivele pentru care dezinformează cu privire la persoana mea) din simplul motiv că nu aș vrea ca fermierii să se sperie din cauza lipsei de profesionalism sau relei intenții a jurnalistului", afirmă Daniel Constantin, pe pagina sa de Facebook.

Vezi şi: Dan Voiculescu, reacție EXPLOZIVĂ la fuziunea dintre PC și PLR: atac la Daniel Constantin

Ministrul Agriculturii susţine că România nu a pierdut 400 de milioane de euro din fondurile de dezvoltare rurală, așa cum susține materialul de presă.

"România a pornit un demers căruia i s-au alăturat 16 state membre pentru a prelungi cu 6 luni termenul până la care putem deconta cheltuieli din PNDR 2007-2013! Motivul este ambițios: dorim să avem un program național (cu alocarea cea mai mare 9,3 miliarde euro) cu grad de absorbție apropiat de 100%! Suntem astăzi la 85 %, adică cel mai mare grad de absorbție la nivel național! Cred că am reușit mult, dar vrem și mai mult! Vreau să informez clar (chiar dacă A3 nu a cerut un punct de vedere) că toți fermierii care au început proiectele sau sunt în perioada de implementare vor primi fondurile ca și până acum!

Vezi şi: Daniel Constantin, despre conflictul cu Dan Voiculescu: I-am comunicat că nu voi interveni în dosar

În urma demersului, chiar dacă nu vom reuși prelungirea cu 6 luni, fermierii pot deconta cheltuieli și după 31 decembrie, numai că, tehnic, ele vor fi decontate din programul 2014-2020! Așadar, "eșecul ministrului agriculturii" prezentat la A3 o să însemne un grad de absorbție de peste 90%! Fermierii să ne judece! Lor le voi da întotdeauna seamă!", mai explică Daniel Constantin.

Liderul PC afirmă că le stă la dispoziție tuturor jurnaliștilor, "inclusiv celor de la A3, pe care îi consider profesioniști (nu comentez politica postului)", pentru ca fermierii să primească informații în mod corect.

Vezi şi: Daniel Constantin, dezvăluiri INCENDIARE despre Dan Voiculescu: atac fără PRECECENT la Antena 3

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.