Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Dăianu acuză 'o psihoză naţională': 'Au venit bani!', 'Vin banii, vin banii!'

daniel-daianu

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a devenit o psihoză naţională, iar teza cu vin banii nu este în regulă pentru că trebuie să reuşim cu resurse interne, nu doar cu resurse europene, a atenţionat, marţi, într-o dezbatere de specialitate, preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.

"România are nevoie de un guvern solid. Nu cred că noi avem alcătuirea instituţională care să ne permită o instabilitate. Avem şi acest PNRR care a devenit, deja, o psihoză naţională. "Au venit bani !", "Vin banii, vin banii !"... Nici această teză, acest etos care se creează acum nu este în regulă. O ţară poate fi ajutată foarte mult de resursele europene, dar trebuie să aibă şi resorturi interne de a căuta lumina şi de a-şi gestiona treburile publice. Avem nevoie de mai multă prevenţie decât reacţie şi asta vedem şi în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei. Trebuie să creştem investiţiile în Sănătate şi în Educaţie. Avem un deficit foarte mare în ceea ce priveşte finanţarea sănătăţii publice şi avem venituri fiscale, venituri bugetare foarte scăzute cu care nu vom face faţă la provocările viitorului. Nu vom rezista, pentru că nu avem rezerve. E nevoie de resurse bugetare considerabil mai mari pentru a face faţă provocărilor", a declarat Dăianu.

Conform academicianului, România are nevoie de un sistem de impunere cu regim fiscal mai echitabil, temă care, în viziunea acestuia, nu există în dezbaterea publică din ţară.

"Ai nevoie de un sistem de impunere cu regim fiscal mult mai echitabil pe care nu-l avem în momentul de faţă. Aceasta este o temă care, de fapt, nu există în dezbaterea publică din România. Vin cei de la Comisie, alţi lideri europeni care vorbesc despre societate inclusivă, despre echitate, despre etica afacerilor. La noi, asemenea teme nu există. La noi, toată discuţia este legată de "Vin banii!", "Cine câştigă alegerile?". Sunt teze îmbibate cu ideologii care nu au relevanţă pentru perioada foarte dificilă prin care trece Europa şi omenirea. Dacă nu vom reuşi, în primul rând nu doar cu resurse europene, ci cu resurse interne, cu discurs mult mai sincer, nu sforăitor, nu dedublare, nu vom stopa emigraţia oamenilor ce înseamnă erodarea stocului de capital uman pe care îl are România", a afirmat preşedintele Consiliului Fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.