Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Fenechiu, despre majorarea pensiilor dorită de PSD: Dacă domnul Câciu şi cu domnul ministru al Muncii găsesc resurse, eu votez să le mărim cu 50%

YouTube
Daniel Fenechiu

Senatorul PNL, Daniel Fenechiu, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre intenţia social-democraţilor de a majora pensiile anul acesta prin renegocierea PNRR, că, dacă ministrul Adrian Câciu, ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii, Marius Budăi, găsesc resursele, atunci el va vota majorarea lor cu 50%. ”Aceste declaraţii sunt iresponsabile inclusiv prin repetarea lor”, a mai spus senatorul PNL, arătând că dacă ministrul de Finanţe va veni şi va spune că a identificat 10 miliarde şi vrea să îi dea la pensii, fără să afecteze investiţiile, nu se vor opune nici preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi nici prim-ministrul, anunță news.ro.

”Dacă domnul Câciu şi cu domnul ministru al Muncii găsesc resursele, eu votez să le mărim cu 50%, fac declaraţie publică, dacă găsesc resursele. Dar băgăm ţara în cofă. Aceste declaraţii sunt iresponsabile inclusiv prin repetarea lor, am mărit pensiile cu 10%”, a spus senatorul Daniel Fenechiu, despre intenţia PSD de a majora din nou pensiile, anul acesta.

Senatorul PNL a arătat că mai întât trebuie stabilit fundamentul pentru o o viitoare politică în materie de pensii. ”Trebuie decis ce se întâmplă cu pensiile speciale, dacă permiţi cumulul pensie-salariu, în special la stat, să stabileşti dacă pe pensionarea opţională majorezi vârsta”, a explicat el.

Fenechiu a precizat că el, personal, cunoaşte zeci de persoane care au 70 de ani, 68 de ani, şi lucrează la stat, având şi pensie.

Despre anvelopa pentru pensii, Fenechiu a spus că, ”dacă ministrul de Finanţe va veni şi va spune că a identificat 10 miliarde şi vrea să îi dea la pensii, fără să afecteze investiţiile, nu se va opune nici preşedintele Florin Cîţu şi nici prim-ministrul”.

”Principala problemă este că nu sunt bani, oricum, pe anvelopă mai ai 1%”, a arătat Fenechiu, adăugând că principala problemă este cea energetică.

Europarlamentarul PSD, Dragoş Benea, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că subiectul pensiilor poate reprezenta ”o piatră de încercare pentru coaliţie” şi l-a atacat dur pe preşedintele PNL, Florin Cîţu, despre care a afirmat că ”este cu degetele încrucişate pe sub masă, vis-a-vis de succesul acestei guvernări”.

El a arătat că PSD doreşte majorarea pensiilor, anul acesta, după termenul limită de 120 de zile, care expiră la sfârşitul lunii martie şi a precizat că acest lucru a fost trasnsmis şi de Lia Olguţa Vasilescu şi de Sorin Grindeanu, în şedinţa conducerii PSD de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.