Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a devenit Daniel Florea, ex-primarul de la Sectorul 5, un balast pentru PSD

Facebook
Daniel Florea

Cariera în PDL, scandalurile de corupție nu puține de care se leagă numele său și „relația” cu DNA, unde a tot facut vizite de-a lungul timpului... „greaua moștenire” a fostului primar de la Sectorul 5 din Capitală, Daniel Florea, atârnă greu în PSD, spun surse din partid potrivit cărora nu a fost uitat nici eșecul de la alegerile locale din 2020, în urma cărora edilul a pierdut în fața lui Cristian Popescu-Piedone șansa la un nou mandat.

Cu toate acestea, Daniel Florea ar mai vrea încă 4 ani la butoane, în ciuda faptului că, în prezent, nivelul de favorabilitate al fostului primar este extrem de scăzut în sector- sub 10%, chiar și cu un  PSD dominant în sondaje, arată ultimele cercetări sociologice.

Nu e de mirare că locuitorii Sectorului 5 nu mai vor să audă de fostul lor primar, dat fiind istoricul lui Daniel Florea, de numele căruia se leagă o serie de anchete și dosare de corupție care au răsunat puternic în presa românească a ultimilor ani. Unul dintre acestea îl are cap de afiș pe Marian Vanghelie, pe mâna căruia au intrat practic activitatea primăriei și, desigur, bugetele generoase din vistieria celui mai sărac sector din Capitală taman în mandatul de primar al lui Florea. Procurorii anticorupție au arătat cum 256 de milioane de lei din bani publici au fost împărțiți cu generozitate pe contracte „cu dedicație” și cheltuieli fie umflate, fie de-a dreptul fictive. Și nu mai puțin de 22 de persoane sunt urmărite penal în acest caz, majoritatea angajați ai Primăriei Sectorului 5… ați ghicit, în perioada în care Florea era primar.

E de spus și că, înainte de a intra în PSD, Daniel Florea a fost PDL-ist de cinste pe vremuri: consilier personal al ministrului PDL Radu Berceanu și apoi coleg cu liberala Alina Gorghiu în AVAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), unde el era vicepreședinte, iar ea, consilieră a directorului instituției. E mică lumea…

De partea cealaltă a baricadei, în PSD, Daniel Florea a reușit, după alegerile din 2020, să distrugă practic organizația de sector - prin absență, decizii haotice și ieșiri isterice - precizează surse familiare situației, conform cărora mare parte dintre membrii filialei au renunțat la activitate doar din cauza lui. Drept rezultat, acum organizația trebuie reconstruită, în condițiile în care bat la ușă alegerile anticipate după încarcerarea lui Cristian Popescu-Piedone. „În perspectiva alegerilor care ar putea avea loc în orice moment, pentru noi acesta poate fi un dezavantaj uriaș, care ar putea să ne coste Primăria Sectorului 5”, au completat surse din partid pentru stiripesurse.ro.

Oamenii și-au spus deja părerea: nu-l mai vor pe Daniel Florea la primărie. Ce va spune PSD? Toate argumentele sunt împotriva lui, la fel de puternice ca dorința sa de a fi din nou primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.