Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu dă pe față calculele lui Traian Băsescu

daniel funeriu

Daniel Funeriu, fost consilier al președintelui Traian Băsescu, dezvăluie ce se mai discută în laboratoarele de la Cotroceni. Funeriu propune ca opoziția să dea jos Guvernul Victor Ponta, iar Traian Băsescu, nu Klaus Iohannis, să numească un nou premier.

”Dilemă: dacă Ponta nu este dat jos imediat, se face cadou nemeritat lui și pesedeului. Dacă Ponta este dat jos imediat nu Ponta decontează catastrofa bugetară care va veni în 2015, ci noul guvern (și se poate repeta cazul Boc 2008). Contextul acestei dileme este un PSD demoralizat dar mai organizat decât noul PNL, care este mai entuziast. Soluția acum este să trecem peste astfel de calcule politice și să privim interesul național. Așadar: guvernul trebuie să cadă cât mai repede. După? Simplu: dacă PNL nu este pregătit să preia guvernarea să o spună la consultările cu președintele (prevăzute de constituție) iar acesta fie să numească un premier care propune o majoritate viabilă, fie să meargă pe drumul anticipatelor.”, scrie Funeriu.

Funeriu, suspect de abuz în serviciu în Dosarul Microsoft, vorbește și despre o lovitură primită de UDMR.

”Alegerea lui Iohannis este cea mai grea lovitură primită de UDMR. Ea decredibilizează TOTAL orice discurs legat de nerespectarea drepturilor minorităților în România. Este momentul ca UDMR să își schimbe discursul și acțiunile. Alminteri cu greu vor mai face vreodată pragul de 5%. 
Efectul pervers: UDMR nu va putea să mai spună „prezența noastră în guvern este garanția respectării drepturilor minorităților” atâta timp cât Iohannis va fi la Cotroceni. Au nevoie de altă arie.”, completează Funeriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.