Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu distruge apelul lansat de Cioloş şi Barna: 'Un populism demn de conțopişti. Nu ne mai luați de proşti'

funeriu bun

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, reacţionează dur la apelul lansat de Dan Barna și Dacian Cioloș, joi, către forțele politice din opoziţie, pentru o colaborare care să ducă la "găsirea de soluții corecte în urma actului de guvernare eșuat al actualei majorități parlamentare și pentru pregătirea unei alternative viabile de guvernare în 2020".  Funeriu consideră că demersul este unul populist.

"Dragă Dacian, Dragă Dan Barna,

În calitatea voastră de depozitari ai speranței a milioane de români şi viitori guvernanți cu pondere semnificativă, vă rog frumos să nu ne mai luați de proşti şi să măsurați la adevărata valoare răspundere cu care sunteți de-acum învestiți. Apelul vostru la unitate este ipocrit, denotă neînțelegere profundă a ceea ce înseamnă guvernarea României, are o abordare conțopistă, tratează probleme periferice şi nicidecum esența. Pe scurt un populism demn de conțopişti cu coatele costumului roase. Apelul vostru este

- ipocrit şi politicianist pentru că vorbiți, vag, de candidați comuni şi colaborare (excelent!) Dar nu la... prezidențiale. Da, aveți dreptul la a avea candidat la prezidențiale, în funcție de ceilalți candidați posibil să vă şi votez, dar nu pozați în unificatori când de fapt nu încetați să băgați strâmbe peneleului (şi el cu problemele lui).

-lipsit de înțelegerea nevoilor României: nimic de obiectivul numărul unu: creşterea natalității. Acceptați narația PSD despre "statul paralel" cerând reforma serviciilor pentru a nu se implica în politică: aveți voi date, pe care noi nu le avem, precum că o fac acum? Menționați educația ca "serviciu". Dragii mei, poşta e serviciu: mergi la ghişeu şi te serveşte o doamnă. Educația umblă la valorile nației. E o filosofie, un concept, o valoare. Nu un serviciu, o şaormerie, în care alegi sosul sau... cu de toate.

-de un conțopism revoltător: aproape tot ce propuneți sunt, pe scurt, texte pe hârtie! Chestii vagi, nebugetate, să fie bine ca să nu fie rău! Cred că un algoritm de inteligență artificială antrenat la reuniunile săptămânale ale secretarelor din ministere produce ceva mai cu sens.

Dragã Dacian, dragă Dan: am aplaudat din inimă eroismul militanților voştri care au participat semnificativ la deruta psd. Tinerii care rezonează la noutatea voastră sunt o plăcere pentru ochiul obosit al observatorului. Vrem şi unirea forțelor anti-psd, şi să salutăm cu entuziasm succesul vostru, şi să fim parte din valul care să măture prostia, ticălişia şi corupția din viața publică. Dar vă rog, fiți responsabili şi nu mai veniți cu texte proaste şi lipsite de onestie politică. Pliz! Nu ştiu dacă va mai exista vreo şansă! Aveți datoria asta pentru România!", scrie Funeriu pe Facebook.

Scrisoarea prin care Dan Barna și Dacian Cioloș lansează un apel de colaborare se numește "România Unită – acord de colaborare pentru pregătirea unei guvernări responsabile pentru România în 2020", nefiind adresată explicit unei formațiuni politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.