Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu, după pactul politic din Capitală: 'PNL a făcut o afacere electoral proastă pentru parlamentare. Obligă PMP să devină radical conservator'

adevarul.ro
funeriu daniel

Fostul ministru Daniel Funeriu, unul dintre fondatorii PMP (partid pe care l-a părăsit în 2014, după ce a contracandidat-o pe Elena Udrea), afirmă că PNL a dat dovadă că este capabil să facă sacrificii pentru a învinge PSD în Capitală, deși înțelegerea cu USR-PLUS pentru locale este una păguboasă pentru parlamentare.

„PNL a făcut o afacere electoral proastă pentru parlamentare acceptând înțelegerea cu USRPLUS la locale la Bucureşti, dar dătătoare de speranțe pentru viitor. În realitate PNL a făcut sacrificii, nu USR. Bravo lor.

Dacă PNL mergea fără înțelegere politică cu USRPLUS la Bucureşti, dar cu Nicuşor Dan, probabil tot ar fi câştigat primăria.

Făcând înțelegerea politică cu USRPLUS pe Bucureşti PNL a:

1) securizat câştigarea primăriei

2) a redinamizat pentru parlamentare USR, care e într-o degringoladă organizațională internă

3) l-au reîncărcat politic pe Vlad Voiculescu, care în ultima vreme a făcut, prin declarații, praf PNLul.

Punctele 2 şi 3 slăbesc poziția PNL pentru alegerile parlamentare. Faptul că PNL a acceptat totuşi înțelegerea politică cu USR arată disponibilitatea de a face sacrificii electorale pentru un bine comun, ceea ce merită subliniat ca fiind remarcabil. USR nu a fost dispusă să facă aceste sacrificii electorale când a fost vorba de constituirea guvernului Orban.

Oricât de ciudat pare, realitatea e că PNL s-a dovedit mai flexibil ca USR”, scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Fostul ministru al Educației afirmă că PMP, partid lăsat în afara alianței de dreapta în Capitală, este obligat să mizeze pe cartea ideologică pentru a avea o șansă.

„Excluderea PMP din înțelegere obligă PMPul să devină radical conservator, nu are altă carte în afară de cartea ideologică, în speranța că electoratul va avea încredere că această definire ideologică (la 7 ani de la înființare!) nu e o scamatorie politică pentru voturi. Va fi greu, pentru că aceste alegeri locale sunt despre gospodărit, nu despre ideologii”, mai scrie Funeriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.