Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu îi cere ministrului Sănătăţii să dezvăluie adevărul: Câţi bolnavi de COVID-19 au murit de fapt din cauza bacteriilor din spitale

adevarul.ro
funeriu daniel

Fostul ministru Daniel Funeriu afirmă că Ministerul Sănătăţii trebuie să prezinte un raport complet cu privire la victimele COVID-19. Potrivit lui Funeriu, mortalitatea mai ridicată în rândul bolnavilor de COVID-19 din România ar putea fi generată de infecţiile cu bacteriile din spitale.

"A publicat Ministerul Sănătății vreun raport despre numărul celor internați în spitale cu COVID și morți de infecții nosocomiale? Dacă nu, e obligatoriu să fie făcut!

Singurul raport serios despre sistemul de sănătate e raportul comisiei Vlădescu din 2008. Nosocomialele sunt menționate ca o vulnerabilitate extremă încă de atunci. Guvernul care a vrut să transforme raportul respectiv în lege, guvernul Boc, a căzut din această cauză, în urma isteriei produse de Antena3.

Vreau să știu, azi, după 10 ani, câți oameni cu COVID au murit de moarte evitabilă, adică nosocomiale!

Unii dintre morții pe care îi plângeți au murit cu zile: medicii remarcabili, care lucrează până la epuizare fizică și psihică, aparatura nouă, tratamentele de ultimă generație, nu pot face nimic în fața nosocomialelor. Vina pentru nosocomiale e politică: nu s-a făcut nimic radical pentru a rezolva această problemă.

PS: diferența dintre numărul de morți din România și alte țări ar putea să fie explicată fix prin incidența mărită a nosocomialelor", scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Potrivit ultimului raport al Grupului de Comunicare Strategică, până în prezent au fost confirmate 648.288 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus în România, dintre care 16.178 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.