Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Morar, dezvăluire halucinantă: am vrut să-i pun sub acuzare pe șefii SRI, George Maior și Florian Coldea

Daniel Morar

Fostul procuror-șef al DNA, Daniel Moar, susține că în timpul alegerilor prezidențiale din 2009 a vrut să-i pună sub acuzare pe foștii șefi ai SRI, George Maior și Florian Coldea. Morar explică faptul că un a avut conversații telefonice cu unul dintre candidații la prezidențiale, care îi promitea o funcție înaltă, dacă îi protejează afacerile familiei. Totul s-a încheiat în biroul președintelui Traian Băsescu, acolo unde George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi au susținut să respectiva întregistrare a dispărut din cauza ”unei erori de soft”.

Morar mai povestește și cum a fost pe punctul să-i pună sub acuzare, în 2009, pe directorul SRI George Maior și pe adjunctul acestuia, Florian Coldea, pentru favorizarea infractorului. Fostul magistrat spune că, la vremea respectivă, ar fi fost deschis un dosar penal pe baza stenogramelor unor discuții care avuseseră loc între un candidat la președinție și un procuror.

Candidatul îi promitea procurorului că, dacă va proteja afacerile familiei sale, îi va da o funcție importantă în cazul în care va ajunge în poziția de șef al statului. Respectivul nu a câștigat alegerile, dar dosarul a mers mai departe, iar DNA a cerut CD-ul care conținea discuțiile respective, informează Gândul.

Coldea ar fi transmis, însă, că acestea s-au șters din cauza unei erori de soft. Daniel Morar spune că i-a anunțat pe Maior și Coldea că îi va pune sub acuzare pentru favorizarea infractorului. Aceștia ar fi reacționat imediat și l-ar fi sunat pe președintele Traian Băsescu.

Drept umare, scrie Morar, a mers la Cotroceni, unde, la întâlnirea dintre Băsescu și cei doi șefi ai SRI, a fost prezentă și Codruța Kovesi, care „se afla deja în biroul președintelui” și care a susținut varianta oficială, prin care se invoca o nefericită eroare de soft.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.