Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Ortega continuă războiul cu Biserica Catolică: Aceasta este o dictatură perfectă, o tiranie perfectă!

wikipedia.org
daniel ortega

Preşedintele nicaraguan Daniel Ortega a calificat miercuri seara Biserica Catolică drept "dictatura perfectă, tirania perfectă", la două săptămâni după ce Papa Francisc a dat asigurări că "există un dialog" cu Nicaragua, informează joi AFP, potrivit Agerpres.

"Cine îi alege pe preoţi? Cine îi alege pe cardinali? Cine îl alege pe Papă? (...) Aceasta este o dictatură perfectă, o tiranie perfectă!", a declarat Ortega într-un discurs cu ocazia celei de-a 43-a aniversări de la fondarea poliţiei nicaraguane.

Pe 15 septembrie, Papa Francisc a insistat asupra necesităţii de "a nu opri niciodată dialogul" cu Nicaragua, unde tensiunile sunt în creştere între stat şi Biserica Catolică.

"Avem un dialog. S-a discutat cu guvernul (din Nicaragua). Avem un dialog. Aceasta nu înseamnă că aprobăm tot ce face guvernul. Sau că dezaprobăm totul", a spus Suveranul Pontif.

În martie, Nicaragua l-a expulzat pe ambasadorul Vaticanului, iar în august, Mons. Rolando Alvarez, critic la adresa regimului, a fost arestat şi "plasat în arest la domiciliu", potrivit poliţiei, care a invocat activităţi "destabilizatoare şi provocatoare" ale episcopului.

Ignorând mâna întinsă a Papei, preşedintele Ortega a atacat violent Biserica Catolică.

"Eu i-aş spune Sanctităţii sale Papa, foarte respectuos, autorităţilor catolice - eu sunt catolic - în calitate de creştin eu nu mă simt reprezentat", a declarat Ortega, evocând "istoria teribilă" a Bisericii, amintind de-a valma de Inchiziţie şi de abuzurile împotriva copiilor indigeni în Canada.

"Şi ei vorbesc despre democraţie", a ironizat Ortega, recomandând ca toţi clericii - de la preoţi, cardinali şi până la Papă - să fie aleşi de enoriaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.