Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Zamfir: Există pârghiile necesare pentru a-l determina pe Florin Cîțu să se prezinte la audieri în legătură cu manipularea ROBOR din 2008

antena3.ro
daniel zamfir

Președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat marți că există pârghiile necesare pentru a-l determina pe fostul trezorier ING, senatorul PNL Florin Cîțu, să se prezinte la Comisia economică pentru a fi audiat în legătură cu manipularea ROBOR din 2008, chiar dacă acesta refuză, potrivit Mediafax.

“Eu l-am învederat în scris, pentru că am primit de dimineață o adresă de la domnia sa prin care mă întreabă în ce calitate e invitat. E de notorietate bănuiesc, știe foarte bine. E vorba de acea investigație în 2008, când el era unul dintre trezorierii băncilor care sunt prinși în acel raport că manipulau ROBOR. L-am chemat în calitate de trezorier de pe vremea aceea, așa cum am chemat încă trei trezorieri ai băncilor. I-am împărțit în două. O parte vin săptămâna asta, o parte săptămâna viitoare. Sunt cei care erau în momentul ăla implicați în cotația ROBOR. El era atunci trezoriei ING Bank”, a declarat Zamfir.

Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat, spune că Florin Cîțu va fi audiat avându-se în vedere fosta sa calitate, nu cea de senator.

“În acea calitate și mai ales că apare în raport cu niște opinii, decizii la un moment dat. Nu are nicio legătură cu funcția de senator. Faptul că acum e senator, cu atât mai mult îl obligă să fie prezent. Există articol foarte clar în regulamentul Senatului care vorbește despre faptul că persoanele publice sunt obligați să vină la Comisia de anchetă. Nu există o sancțiune penală dacă nu vin, dar așa cum a fost cu Isărescu, când tot așa spunea că nu-i obligat să vină, uite că a venit. Avem pârghiile necesare să-l determinăm să vină, așa cum l-am determinat și pe dl Isărescu să vină”, a afirmat Cătălin Zamfir.

Citește și: Lista NEAGRĂ a paradisurilor fiscale - Eugen Teodorovici aduce cele mai noi informații de la Bruxelles

Zamfir susține că Florin Cîțu își motivează absența de la Comisia de anchetă spunând că nu există o încuviințare a Comisiei Economice la Senat pentru a face această anchetă.

“Citeam o declarație de-a lui că n-are încuviințarea Comisia Economică la BP al Senatului să facă această anchetă. Eu cred că trăim în altă lume. M-aș gândi la un moment dat că ar fi din necunoaștere, dar e ticăloșie curată, pentru că în Senatul României s-a votat ca această comisie să facă această anchetă. Dumnealui a votat împotrivă. Nu putem lua în discuție faptul că dumnealui nu știe că această comisie e mandatată de Senat să facă această anchetă”, a spus Cătălin Zamfir.

Senatorul independent a scris pe Facebook că Florin Cîțu “s-a înțeles cu Nicolae Cinteză de la BNR să nu se prezinte marți la audierile de la Comisia Economică a Senatului”.

“Aflu, pe surse de la PNL, că dl Citu, "combinatorul ROBOR-ului " de pe vremea când era trezorier la ING, s-a înțeles cu domnul Cinteza de la BNR sa nu se prezinte astăzi la audierile de la Comisia Economică a Senatului. Eu nu știu ce calcul își fac, dar îi avertizez pe amândoi, că Legea ii obligă să se prezinte în fața Comisiei parlamentare,și că, așa cum am procedat în cazul audierii lui Mugur Isărescu, vom merge până la capăt!”, a scris Zamfir pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.