Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Zamfir: Intrarea în zona euro trebuie foarte bine analizată

romaniatv.net
daniel zamfir

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, consideră că România trebuie să pregătească un termen pentru aderarea la zona euro, dar această intrare trebuie să fie foarte bine analizată cu toţi factorii implicaţi. 

"Eu nu ştiu dacă chiar anul 2022 este unul corect, este anul în care noi chiar suntem pregătiţi să aderăm la zona euro. În schimb, din punctul meu de vedere, categoric trebuie să ne propunem un termen. Nu putem face asta fără să avem o analiză profundă, având în vedere situaţia apărută în cazul Greciei, de exemplu, când se punea în discuţie ieşirea din zona euro. Ca atare, intrarea în zona euro e o treabă extrem de serioasă, trebuie foarte bine analizată cu toţi factorii implicaţi ca să putem să luăm decizia cea mai corectă", a afirmat marţi, la Senat, liberalul Daniel Zamfir, potrivit agerpres.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat duminică, într-un interviu acordat cotidianului polonez Rzeczpospolita, preluat de Reuters, că România, economia cu cel mai puternic ritm de creştere din UE, ar putea adera la zona euro în anul 2022, după creşterea veniturilor celor mai săraci cetăţeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.