Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danish Siddiqui, fotoreporterul Reuters ucis în Afganistan, a fost înhumat în India

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fotoreporter al agenţiei Reuters, Danish Siddiqui a fost înhumat duminică seara la New Delhi, la două zile după ce a fost ucis în Afganistan în timp ce acoperea jurnalistic luptele dintre forţele de securitate afgane şi talibani în apropierea unui post de frontieră cu Pakistanul, relatează AFP.

Danish Siddiqui, 38 de ani, de naţionalitate indiană, câştigător al Premiului Pulitzer, însoţea de la începutul săptămânii forţele de securitate afgane în apropiere de Kandahar, un oraş din sudul Afganistanului.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a sosit cu avionul la New Delhi duminică seara şi a fost dus la domiciliul fotoreporterului unde s-au adunat sute de rude şi colegi.

Aproximativ 500 de persoane au asistat apoi la rugăciuni la Universitatea Jamia Millia Islamia din New Delhi, unde şi-a făcut studiile Danish Siddiqui. El a fost înhumat în cimitirul campusului.

Danish Siddiqui a făcut parte din echipa Reuters care a obţinut în 2018 premiul Pulitzer la categoria 'Feature Photography', pentru documentarea crizei refugiaţilor Rohingya.

Siddiqui lucra din 2010 pentru Reuters şi acoperise fotojurnalistic războaiele din Afganistan şi Irak, criza refugiaţilor Rohingya, manifestaţiile din Hong Kong şi cutremurele din Nepal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.