Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dansatoarea de striptease care a inspirat personajul jucat de Jennifer Lopez în 'Hustlers' cere să fie plătită

www.stirileprotv.ro
Jennifer Lopez

Dansatoarea de striptease care a inspirat personajul Ramona, jucat de Jennifer Lopez în ”Hustlers/ Hustlers: Striptease pe Wall Street” cere să fie plătită pentru povestea vieții sale, dar șansele să i se dea dreptate în instanță sunt minime, arată Variety, potrivit Mediafax.

Dansatoarea amenință cu justiția pentru că producătorii nu au plătit-o pentru ecranizarea vieții sale.

Samantha Barbash se pare că a organizat rețeaua de dansatoare de striptease care își droga clienții pentru a le fura cardurile de credit. Ea și-a recunoscut vina în 2017 și a fost condamnată la cinci ani cu suspendare. Povestea rețelei, surprinsă într-un material publicat de New York Magazine a fost adaptată pentru ecran în pelicula “Hustlers”.

Avocatul lui Barbash, Bruno Gioffre, a trimis o scrisoare companiei de producție STX reclamând “încălcarea flagrantă a drepturilor acesteia” și amenințând cu o acțiune în instanță dacă nu se ajunge la o înțelegere în zece zile.

Citește și: DJ Tiësto s-a căsătorit cu modelul Annika Backes, după patru ani de relație

Cei de la STX au răspuns că aveau tot dreptul să facă filmul fără să ceară permisiunea lui Barbash.

“Ne vom apăra dreptul de a spune povești reale bazate pe informații care sunt publice și abia așteptăm să rezolvăm această problemă în fața unui judecător”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Aceeași problemă s-a pus și în 2017, când Olivia de Havilland a dat în judecată FX Networks pentru felul în care a fost prezentată în miniseria “Feud”. O instanță formată din trei judecători a recunoscut dreptul companiei de a realiza un film de ficțiune bazat pe evenimente reale.

“Cărțile, filmele, piesele de teatru și serialele de televiziune prezintă de multe ori personaje bazate pe persoane reale”, a arătat instanța. ”Indiferent că o persoană înfățișată în aceste opere este un star celebru, o legendă vie, sau o persoană pe care nu o cunoaște nimeni, aceasta nu deține drepturi asupra istoriei și nici nu are dreptul să dicteze, să aprobe, să interzică sau să modifice felul în care a fost înfățișată”.

Nici sergentul Jeffrey Sarver, care a reclamat în justiție felul în care a fost portretizată în pelicula “The Hurt Locker/ Misiuni periculoase” fără a i se cere permisiunea nu a avut câștig de cauză. Filmul pornise de la un articol din “Playboy” despre Sarver. Instanța a stabilit că producătorii aveau, prin Primul Amendament al Constituției, dreptul de a “folosi materie brută din viață, inclusiv povești ale unor persoane reale, pentru a le transforma în artă”.

Barbash a declarat că se simte defăimată de portretizarea sa din film drept consumatoare de droguri. Ea a spus și că a respins o ofertă a producătorilor de a-și vinde drepturile poveștii reproșând că i s-a oferit o sumă mai mică decât prețul unei genți Hermes. ”Nu era să cedez drepturile poveștii mele pe doi bani.... J-Lo nu lucrează gratis, de ce aș face-o eu?”, a explicat dansatoarea de striptease.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.